Societat

Els pantans del sistema Ter-Llobregat freguen el 54%

Sequera

Els embassaments que proveeixen l'àrea de Barcelona, els del sistema Ter-Llobregat, emmagatzemen ja 329,52 hectòmetres cúbics d'aigua, fet que suposa un 53,87% de la seva capacitat, poc més de dos punts per sota del nivell de fa un any, cosa que permetrà avui a la Generalitat aixecar algunes restriccions en l'ús de l'aigua potable.

Les últimes pluges, en especial les abundants precipitacions del mes de maig, han permès que els cinc pantans que nodreixen l'àrea més poblada de Catalunya freguen ja el 54% de la seva capacitat, quan fa just un any atresoraven 346 hectòmetres cúbics, el 56,5%, segons dades facilitades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

En concret, l'embassament de Susqueda, el de més capacitat de Catalunya, es troba al 37,09%, mentre que el de Sau està al 64,40%; el de la Baells al 79,13; el de la Llosa del Cavall al 40,70 i el de Sant Ponç al 71,85.

La recuperació dels embassaments, que a final de març rondaven el 20%, permetrà avui a la Generalitat donar per superada la fase d'excepcionalitat 2 per la sequera, fet pel qual s'aixecaran algunes restriccions com la prohibició d'omplir piscines o regar jardins.

La Generalitat tornarà a situar el sistema Ter-Llobregat a l'escenari d'excepcionalitat 1, en considerar que la situació d'emergència ha quedat enrere, però que Catalunya continua patint la sequera.

Per aquest motiu, el decret de sequera continuarà activat fins a final d'any, excepte si es produeix abans una recuperació total de les reserves emmagatzemades.

Superada oficialment l'alerta per la sequera, el govern central procedirà a derogar divendres que ve el reial decret llei que possibilita la prolongació del denominat minitransvasament de l'Ebre a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Un grup dels sensellar de Can Bofí Vell es prepara per fer nit davant l’Ajuntament de Badalona

badalona
GIRONA

Denuncien els Agents Rurals per abatre un senglar a la Devesa

GIRONA

Comencen les tasques de restabliment de les platges a Es Monestrí

CALONGE
societat

Quatre municipis del Vallès comencen a pagar una nova taxa comarcal de residus

Sabadell
SALUT

Formen els professionals sanitaris sobre identitat de gènere

GIRONA
societat

Uns 500.000 vehicles sortiran de l’àrea de Barcelona per la Segona Pasqua

BARCELONA

Vilafant i el SOC treballen per pal·liar l’increment de baixes a l’Ajuntament

vilafant
Societat

Investiguen possibles irregularitats en la gestió del torn d’ofici

Sabadell
patrimoni

Comencen les obres de recuperació del Pont dels Calderons

REUS