Societat

gastronomia

La Guia Michelin recomana 140 restaurants catalans

L’Amar, de l’Hotel Plaza, on van sopar el Bruce, Obama i Spielberg, n’és un

També recomana la ‘healthy kitchen’ de Xavier Pellicer i el Normal de Girona, dels germans Roca

A banda d’estrelles que qualifiquen els millors dels millors, els més sublims, la Guia Michelin també recomana restaurants que considera excel·lents per la seva relació qualitat-preu. No tots han de ser caríssims i exclusius, de menús degustació molt poc a l’abast de la majoria de butxaques. Fa uns dies es va celebrar a Barcelona la gala on va donar a conèixer aquestes distincions i van sortir escollit 140 restaurants de Catalunya: 77 de les comarques de Barcelona, 38 de les de Girona, 14 de Lleida i 11 de Tarragona.

Entre els escollits hi ha l’Amar de l’Hotel Plaza de Barcelona, amb el xef Rafa Zafra al capdavant, que ha saltat a la fama les últimes hores perquè va ser l’escollit per l’expresident nord-americà Barak Obama, per sopar-hi amb la seva esposa Michele Obama i els seus amics Steven Spielberg i Bruce Springsteen. La foto del cuiner i els seus col·laboradors saludant després s’un suculent sopar a base de peix ja ha donat la volta al món i és molt previsible que a partir d’ara l’Amar tingui cua cada dia i hagi de posar el cartell de complet. També ha estat distingit l’Estimar, del carrer de Sant Antoni dels Sombrerers, 3, del mateix Rafa Zafra i el seu equip.

Un altre dels restaurants que ha estat recomanat per aquesta prestigiosa guia (l’origen de la qual és recomanar als automobilistes locals on menjar be) és el healthy kitchen de Xavier Pellicer, situat al número 310 del carrer Provença, davant de la Pedrera. És un restaurant que només utilitza productes ecològics i vins també ecològics i naturals. En aquest restaurant s’hi va presentar dijous de la setmana passada la propera edició del Biocultura, que obre al Palau Sant Jordi el proper divendres dia 4 la seva 29 edició.

La Guia Michelin no ha deixat pràcticament cap comarca sense un restaurant recomanat. Així, a la llista dels 140 hi ha, entre d’altres, l’Ébano de Bellaterra, El Celler de Ca la Quica, de Puig-reig, El Celler de L’Arbocet de Riudoms, El Drac de Calella, El Far de Sant Sebastià de Llafranc, L’Àpat de Molins de Rei, L’Atelier Dagà Clos de Llagostera, L’Auró d’Orís, el Maricel de Sitges, el Mas Albereda de Sant Julià de Vilatorta, el Normal dels germans Roca de Girona, el ROM, de Roses, el Saroa de Lleida, La Llotja de l’Ametlla de Mar i el Miramar de Cambrils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

Els millors vermuts semidolç i semisec del món són de Lleida

Lleida

Girona fa un pas més per eliminar la simbologia franquista de la via pública

GIRONA
societat

El Fons Català de Cooperació explora vies de finançament europeu al Senegal

Barcelona

Els Mossos van suspendre un any un agent per col·laborar amb Vox

GIRONA

Recapten 1.063 euros per a recerca sobre la malaltia de la hipomagnesèmia familiar

CASTELLBISBAL

Més recursos a les ADF del Vallès pel risc d’incendis provocats per la sequera

Terrassa
enogastronomia

IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona