Societat

SOCIETAT

Contundent resposta dels esplais a la brutalitat policial

Centenars de persones es concentren davant l’ajuntament de Ciutat Vella en protesta per l’acció policial sobre els joves del Pi

Divendres de lluita escolta. El moviment de l’educació en el lleure, esplais i escoltes, s’han concentrat avui massivament davant la seu del districte de Ciutat Vella per denunciar la brutalitat policial. L’acció és conseqüència de les dues detencions fetes per la Guàrdia Urbana la matinada de diumenge passat a la fi d’una festa celebrada per l’espali El Pi i autoritzada per l’Ajuntament.

Centenars de persones, majoritàriament joves vinguts de tots els barris de Barcelona per fer costat als seus companys, però també adults han protagonitzat la protesta solidària on s’ha corejat el lema “si ens toquen a una ens toquen a totes”.

Una de les intervencions l’ha protagonitzat els dos joves que van ser detinguts, l’Arnau i la Mireia, que han parlat de “sorpresa, impotència, por, ràbia” i, fins i tot “de l’amenaça que si no deixava de plorar em canviarien de cel·la i em violarien”, segons ha explicat la Mireia que ha hagut de fer una pausa en el seu relat.

Els detinguts han expressat la seva sorpresa per una actuació policial que no esperaven i que consideren fora de lloc i de tota lògica.

En defensa dels joves ha pujat a l’escenari un grup de dones integrants de Mares contra la repressió. Han denunciat el “muntatge policial” contra els dos joves detinguts, i han exigit “explicacions i responsabilitats” pels fets que van succeir. Han demanant que es deixin de perseguir els moviments juvenils, “ja n’hi ha prou” han proclamat, i han advertit que si hi ha nous episodis de violència policial “ens trobaran de cara”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES