Salut

BARCELONA

La Diputació fa el control sanitari de prop de 500 piscines d’ús públic

La Diputació de Barcelona ha fet el control sanitari de 491 piscines d’ús públic de la demarcació. La corporació s’ha encarregat de donar suport tècnic, econòmic i material als 174 municipis que ho han sol·licitat. D’aquests, 86 corresponen a poblacions de menys de 5.000 habitants i, per tant, amb menys capacitat tècnica. De la resta, se n’han fet 77 en municipis d’entre 5.001 i 50.000 habitants, i 11 més als que en tenen més de 50.000.

Els controls que fa el personal tècnic de la Diputació inclouen tant les piscines d’ús públic com les privades que estan condicionades al pagament d’una entrada o quota d’accés. Se n’exclouen les privades i les d’ús comunitari. De les 491 piscines inspeccionades, 304 (62%) són de titularitat privada; principalment, d’hotels, clubs esportius i càmpings. La resta, 187, són de titularitat municipal. Pel que fa a les característiques, se n’han fet en 347 (71%) piscines d’estiu o de temporada, així com en 144 (29%) de cobertes.

Les piscines d’ús públic han de complir uns requisits constructius, d’ús i de manteniment per garantir que siguin llocs segurs i confortables. Els ajuntaments són els encarregats d’autoritzar-les i de fer-ne el control sanitari. Vetllen perquè no siguin punts de transmissió de malalties infeccioses contagioses, garanteixen un tractament correcte de l’aigua i en maximitzen la seguretat.

Els requisits

El personal tècnic de la Diputació fa la inspecció higienicosanitària a les piscines dels ajuntaments que ho demanen i emeten l’informe tècnic corresponent. A banda de controlar la qualitat de l’aigua per comprovar que el bany no suposa cap risc, també es comprova si es compleixen els requisits de les instal·lacions. Entre altres condicions que s’inclouen en la normativa corresponent, hi ha disposar de salvavides, l’existència de vestidors i dutxes, o bé que hi hagi escales d’accés i que s’hagin instal·lat materials antilliscants en trampolins, palanques i escales.

Les piscines d’ús públic també han de disposar d’un servei de salvament i socorrisme d’acord amb les persones usuàries que es banyen o practiquen la natació, així com d’unes normes d’ús intern. En aquest punt, l’administració pública cedeix de manera gratuïta als ens locals de la demarcació el panell Infopiscina, un material de difusió que incorpora els diferents punts de la normativa de règim intern.

Aquest suport als municipis respon a l’objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) número 3 sota l’epígraf de Salut i benestar. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 25 de setembre del 2015 i formen part de l’agenda global per al 2030.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]