Un elefant que porta cua

L'escola de Cadaqués ha decidit no tornar a anar al zoo de Barcelona

L'elefanta Susi, del zoo de Barcelona, està deprimida. I ho està des que el febrer de l'any passat va morir la seva única companya, l'Alícia. Diverses ONG han engegat una campanya per alliberar l'animal i poder-lo traslladar a unes instal·lacions millors ja que consideren que li cal la companyia d'altres elefants i unes instal·lacions més grans. Enmig d'aquesta campanya, la plataforma Libera a Susi ha denunciat que l'escola Caritat Serinyana de Cadaqués ha decidit no tornar a visitar el zoo de Barcelona després que, en una excursió, els alumnes de tercer i quart es van endur una mala imatge de les instal·lacions, sobretot perquè van veure com sedaven l'elefanta Alícia abans de practicar-li l'eutanàsia.

Segons la directora del centre, Àngels Pomés, la cinquantena de nens i nenes que van anar a l'excursió «van quedar molt colpits de veure l'animal a terra amb tot de dards clavats i la Susi que els hi intentava treure». Un cop van tornar de la sortida, els mestres de l'escola i la direcció van decidir que no hi tornarien més. «No només va ser això: les instal·lacions estaven molt brutes, sobretot el llop i l'os bru. L'elefanta no podia ni beure aigua de tan bruta. Amb tot plegat, vam decidir no tornar al zoo, tot i que es va discutir si era bo amagar als nens i nenes la realitat dels animals cap-tius», hi afegeix Àngels Pomés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.