Societat

Religió

El bisbe Taltavull, auxiliar de Barcelona, controlarà la diòcesi de Mallorca

El Vaticà l'ha nomenat administrador apostòlic en substitució de Xavier Salinas

Han fet fora l'actual bisbe arran d'un embolic de faldilles

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, ha estat nomenat pel Vaticà administrador apostòlic de la diòcesi de Mallorca, en substitució de Xavier Salinas, que, després de veure's implicat en un afer tèrbol, la presumpta relació amorosa amb la seva secretària, ha estat enviat de tercer a la diòcesi de València, sota el mandat de l'ultraconservador cardenal Antonio Cañizares. L'escàndol de la relació sentimental del bisbe Salinas va fer-se públic el desembre passat quan el marit de la seva secretària va denunciar públicament –amb fotografies incloses– l'afer. La situació d'aleshores ençà era insostenible.

Taltavull, de moment, anirà i tornarà de Mallorca però continuarà vivint a Barcelona, d'on podrà, perfectament, exercir el seu nou càrrec i, on, amb el bisbe Omella al capdavant, avui se'l considera imprescindible. “El bisbe Omella, que encara no coneix bé la diòcesi, necessita la figura de Taltavull, un home molt proper, pastoral i molt estimat per tothom”, van explicar ahir algunes fonts pròximes a l'Arquebisbat.

El decret que designa Taltavull com a administrador apostòlic a Mallorca explicita que tindrà les mateixes atribucions i competències “que competeixen a un bisbe diocesà”. De moment, però, també mantindrà les funcions a Barcelona mentre el Vaticà no digui una altra cosa.

El bisbe Sebastià és menorquí i havia fet de capellà a Mallorca, i ara haurà de pacificar la diòcesi i, diuen, buscar un nou bisbe per a Palma. Altres fonts, però, ahir ja deien que la cúria a qui podria estar buscant seria un substitut de Taltavull per a Barcelona. Aquesta, si fos el cas, no seria una tasca fàcil atès que la Santa Seu no se'n va sortir a l'hora de buscar un bisbe català de titular de Barcelona (Omella, com se sap, és de Terol i, si bé parla català, s'ha format a Saragossa).

Comptarà amb tothom

Ahir Taltavull va comparèixer en conferència de premsa al costat del titular de Barcelona, Joan Josep Omella, i del cardenal Lluís Martínez Sistach. Va agrair al papa Francesc el nomenament i va “encomanar-se a Déu” per –va dir– “fer bé la feina”, tot i que va dir que volia tenir “l'ajuda de tots els sacerdots de la diòcesi i els seus laics, fins i tot els no catòlics”.

“Farem camí junts, i el pastor ha d'anar davant, enmig i darrere del ramat”, va dir. Va comprometre's a arrelar-se a l'illa igual, va dir, que ha fet a Barcelona i Catalunya. En una carta adreçada als fidels mallorquins, Taltavull diu que es preocuparà “de tot allò que els preocupi, com l'educació, la sanitat, la feina, la violència, la natura, el turisme, la política i el diàleg amb el món econòmic, cultural, acadèmic i periodístic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona