Societat

La inserció laboral, inversió rendible

La inserció laboral és una de les apostes de Càritas i de la seva empresa Ecosol

Per cada euro invertit en inserció en retornen 1,4

El programa operatiu de la lluita contra la discriminació 2000-2015 recalca que “la feina per a les persones vulnerables és una inversió social rendible”. Està finançat pel Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball i té la participació de Càritas, Creu Roja, Fundació ONCE i la Fundació Secretariat Gitano. El 21 d'octubre, els seus representants es van reunir a Madrid amb la ministra en funcions Fátima Báñez per valorar el resultat de la iniciativa. Ecosol, l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona, va intervenir-hi per explicar el projecte a través dels responsables i de Mohamed G., un jove extutelat de 18 anys que s'ha format i s'ha incorporat al mercat laboral gràcies a un dels itineraris d'inserció.

En 15 anys, les quatre entitats participants han atès 850.000 persones, han aconseguit feina per a 230.000 i han promogut més de 1.000 iniciatives de creació d'empreses i treball autònom. Una avaluació independent del programa que ha mobilitzat gairebé 700 milions d'euros i que té un capital humà de 1.600 professionals i 29.000 voluntaris ha demostrat que aquesta inversió social és capaç de generar 1,4 euros per cada euro invertit.

La inserció laboral és una de les apostes de Càritas, que destina molts esforços a la formació, la prospecció i l'acompanyament en processos d'inserció laboral. I els èxits s'assoleixen a bon ritme. Anna Güell, gerent d'Ecosol, explicava l'experiència del projecte de missatgeria sostenible a la Fira d'Emprenedors i fa pocs dies es va presentar públicament el nou projecte de La Rosaleda-Jardí Degustació, que recupera l'antic local per reconvertir-lo en un espai gastronòmic centrat en la inserció i la formació de persones amb dificultat d'accés al mercat, gràcies a una aliança amb la Fundació Drissa i la Fundació Ramon Noguera, que comparteixen objectius.

A la Fira de Mostres, Ecosol hi és present amb un estand pensat per donar a conèixer les línies d'explotació del projecte amb vista a trobar nous clients potencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona