Societat

afectacions pel temporal

Un temporal de vent aixeca ones de més de 4 metres

Al cap de Begur es va registrar una ona de 7,03 metres

Protecció Civil alerta que venen pluges intenses i tempestes locals

Els ajuntaments tanquen espigons, esculleres i llocs perillosos

Un violent temporal amb ratxes de vent molt fortes va sacsejar ahir Catalunya, especialment el litoral, on les autoritats van recomanar no apropar-se a peu de platja, a les esculleres i als espigons pel perill que suposaven les grans onades. El temporal marítim va arribar a fer, de mitjana, onades de 4 metres d'altura, tot i que hi va haver pics màxims que van superen els 7 metres, com va passar a la boia del cap de Begur, on es va registrar una ona espectacular de 7,03 metres.

Les ratxes de vent van ser especialment intenses a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, Girona i Tarragona. Es van registrar ratxes de 80,3 km/h a l'Observatori Fabra de Barcelona, 76,3 km/h a Cabrils (al Maresme), 75,2 km/h a la bocana sud del port de Barcelona i 64,1 km/h a Parets del Vallès.

Més vent

Està previst que la ventada encara augmenti en les pròximes hores –sobretot a les comarques del Barcelonès, el Maresme, el Vallès Oriental i la Selva– i que es puguin sobrepassar els 90 km/h. La Generalitat manté les alertes dels plans Inuncat i Procicat, i demana màxima precaució al front marítim.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveia per aquesta passada mitja nit que entrés un front del mar al nord-est del país, que podria suposar pluja intensa superior als 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. La precipitació anirà acompanyada localment de tempesta i probablement de neu granulada o calabruix.

En aquesta mateixa zona, es poden acumular fins a 100 litres en 24 hores, especialment a les comarques del litoral gironí (Alt Empordà, Baix Empordà i Selva). Per aquest motiu, Protecció Civil va demanar ahir molta prudència i, als ajuntaments, que tanquin els accessos a espigons, esculleres i altres punts perillosos on un cop de mar podria arrossegar algú.

El pont del Petroli

L'Ajuntament de Barcelona va activar ahir el pla bàsic d'emergència municipal pel fort onatge a les platges. La Guàrdia Urbana es va desplegar a l'àmbit del litoral i va barrar el pas als llocs perillosos. A Badalona també es va barrar el pas al popular pont del Petroli i es va tancar el port. El vent i l'onatge van causar destrosses a la platja de Cabrera de Mar i es va haver de tallar el pas subterrani pel torrent dels Vinyals.

La cota de neu a les comarques de Girona podria ser inicialment força baixa –uns 500 o 600 metres– per després pujar i situar-se al voltant dels 900 o 1.000 metres. Fins ahir els gruixos de neu a les muntanyes del prelitoral eren moderats amb 29 centímetres als Ports (1.055 metres) i 28 centímetres al puig Sesolles (1.668 metres).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós