Societat

Societat

Diumenges de malson

Els veïns afectats pel mercat de Calldetenes denuncien un munt d'accions incíviques

El 2008 ja es va tractar del tema en el ple, però els veïns lamenten la falta d'actuacions

Com si es tractés d'un bumerang, el malestar dels veïns de la plaça Onze de Setembre de Calldetenes amb el mercat que es fa cada diumenge ha tornat a colpejar el consistori. De fet, el desembre del 2008 –amb ERC en el govern local i CiU i Poble en Marxa a l'oposició– ja es va celebrar una sessió extraordinària per valorar el ràpid creixement de l'esdeveniment –va ser creat el 2005– i l'alta afluència de gent que cada diumenge s'acostava a la població, i per veure com calia gestionar-ho tot perquè no acabés suposant un problema. Aquell dia, tal com recorden molts dels veïns presents en la sessió de dilluns, ja es va parlar de “descontrol dels marxants a l'hora de parar i desparar les parades”, d'“actes incívics” i també de la necessitat de “replantejar l'enfocament del mercat, canviar-lo d'ubicació o deixar-lo de fer”. Tot plegat està recollit en una minuta de l'acta del ple que els veïns han fet arribar a aquest diari i que acaba amb un seguit d'acords, com per exemple determinar un horari de muntatge de les parades a partir de les set del matí, evitar que es facin aparcaments en zones indegudes –alguns veïns expliquen que els diumenges no poden sortir del garatge per aquest motiu– o intensificar la presència policial per evitar i resoldre problemes de convivència. “Nou anys després d'aquell ple, tot està igual o pitjor. Si en tot aquest temps no s'ha fet res, per què hem de creure que es farà ara”, va dir un dels veïns en el ple de dilluns, a on també es va retreure als regidors que van votar en contra del canvi d'emplaçament que ho feien “en contra del programa electoral que havien presentat”.

El mercat de Calldetenes i els seus problemes derivats han tornat a sacsejar el consistori gairebé una dècada després. De moment, ja s'han emprès mesures per començar a controlar l'ordre públic, evitar accions incíviques i posar ordre en un mercat que per a molts és un benefici però per a d'altres és un verdader malson.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt