Societat

Treball social com a segona oportunitat

Treball en benefici de la comunitat, una alternativa a les mesures penals tradicionals

A Girona, 67 persones han escollit Càritas per fer el TBC

Durant l'any 2016, 67 persones han realitzat TBC (treball en benefici de la comunitat) en alguna de les Càritas de la diòcesi de Girona. Són serveis que la persona penada, sota determinades condicions, pot realitzar com a alternativa al compliment de mesures penals tradicionals. La mesura ha de ser acceptada per la persona penada i consisteix a prestar, sense retribució, una activitat pública o d'interès social, relacionada, normalment, amb la naturalesa del delicte. S'entén com una reparació dels danys causats

Majoritàriament ho han fet als CDA o serveis d'aliments, donant suport en l'emmagatzematge i la reposició dels aliments, però també en tasques de manteniment, o als Robers, o en tasques d'administració i arxiu, etc. L'acollida i acompanyament de persones que fan TBC actualment està inserida dins el programa d'accions comunitàries, que té com a objectiu vincular les persones al seu territori, fent-les participants de la vida social local, fomentant el seu sentit de pertinença i el seu protagonisme. Creiem que l'acompanyament a les persones que han de fer un TBC beneficia les dues parts, tant la persona que el realitza com la Càritas que l'acull, ja que s'estableixen ponts, relacions personals i de col·laboració que permeten refer els vincles socials en algun moment malmesos. Donar una segona oportunitat, un espai normalitzador, una tasca a la qual aportar el que hom sap i pot fer, un lloc on trobar-se amb altres persones establint relacions que ens enriqueixin mútuament serà sempre una de les missions fonamentals de Càritas i estem contents de poder-la fer.

Els TBC es desenvolupen en jornades de 4 hores. El nombre de jornades depèn de la pena imposada i la seva distribució ha de permetre l'infractor conciliar el compliment de la pena amb la vida familiar, laboral i social. El Departament de Justícia és el responsable dels programes de TBC i pot establir convenis amb altres administracions o entitats sense ànim de lucre com ara Càritas Diocesana de Girona.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern espanyol repartirà mascaretes als accessos de transport públic a partir de dilluns

madrid

El govern espanyol aprova un segon tram d’avals públics de 20.000 milions per a empreses i autònoms

madrid

Els Mossos denuncien 88 famílies que anaven a segones residències

barcelona

Sanitat no té “la sensació” que el retorn a la feina hagi “d’augmentar” la transmissió del virus

madrid

Rússia i l’Aràbia Saudita pacten retallar la producció de petroli a 10 milions de barrils al dia

barcelona
SOCIETAT

Seguiu aquí l’evolució gràfica de la pandèmia poble a poble, Catalunya i a l’Estat espanyol

GIRONA

Educació crea 615 entorns virtuals d’aprenentatge Moodle perquè tots els centres puguin fer la docència en línia

barcelona

L’estat espanyol registra 605 morts en 24 hores, la xifra més baixa des del 24 de març

madrid

El Col·legi de Metges demana que els presos que no suposen un risc per a la societat es puguin confinar a casa seva

barcelona