Societat

Aniversari

L'estació d'Espot fa el 50è aniversari

L'estació va registrar dissabte el rècord de visitants de la temporada, amb 2.000 persones

La desestacionalització és el principal repte de futur

L'estació d'esquí d'Espot ha celebrat aquest cap de setmana el 50è aniversari de la seva fundació amb un seguit d'actes de marcat caràcter nostàlgic. Dissabte al vespre unes 300 persones es van aplegar a la cota 2.000 de l'estació per participar en la baixada popular de torxes, que es va acabar amb un espectacle de focs artificials i una xocolatada. La nit va acabar més tard de l'habitual, amb la festa remember al pub Sapastre i a La Coveta d'Espot. Per ahir, s'havia previst fer el descobriment del monòlit amb el logotip commemoratiu del cinquantè aniversari a la cota 2.000 de l'estació, però el fort vent que va bufar durant tota la jornada va obligar a tancar les instal·lacions i a traslladar l'exposició fotogràfica i la presentació del vídeo dels 50 anys a l'Ajuntament d'Espot.

Allà hi va parlar el director de Skipallars, Xavier Bigordà, que va explicar que dissabte va ser el dia de més afluència de tota la temporada a l'estació, amb més de 2.000 visitants. També es va pronunciar Enric Ticó, director de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), propietària de l'estació, que va explicar que una de les principals apostes de FGC per a les estacions de muntanya, a banda de l'adaptació al canvi climàtic, és la desestacionalització. “El nostre compromís és el de seguir treballant i millorant dia a dia per aconseguir que l'estació d'Espot faci un servei públic no només durant l'hivern, sinó els 365 dies l'any”, va assegurar. En un to semblant al de Ticó es va expressar el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, que va agrair especialment l'esforç de FGC per mantenir obertes les instal·lacions. Isús aposta per un futur en què, a Espot, la gestió de l'estació tingui en compte el seu voltant, que abasta “un àmbit d'unes 10.000 hectàrees on, a banda d'una estació d'esquí, hi ha un entorn excepcional, com el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici”.

La celebració es va acabar amb el passi del vídeo commemoratiu dels 50 anys i amb un aperitiu per a tots els assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona