La Generalitat premia una vintena de restaurants per tenir la millor carta de vins catalans

Els restaurants El Cingle, de Vacarisses; L'Hereu, de Vilafranca del Penedès i Cal Blay Vinticinc, de Sant Sadurní d'Anoia són els restaurants que ofereixen la millor carta de vins catalans del país. Així s'ha considerat des del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat, en el lliurament ahir dels premis de la tercera edició de Cartaví, que reconeix els restaurants que disposen d'una àmplia i acurada presència de vins catalans a les seves cartes. En les diferents categories, han estat guardonats 19 restaurants, i 42 més han resultat finalistes. Els restaurants estan situats arreu de Catalunya, en destaca la presència a comarques de tradició vitivinícola, com ara el Penedès.

Els premis s'han repartit en tres categories, depenent del preu mitjà de la carta –en una d'elles, aquest preu mitjà no arriba als 24 euros, en una altra, oscil·la entre els 25 i els 45, i en una tercera, supera els 45 euros–. Segons el jurat, la tasca de selecció ha estat complexa perquè el nivell ha estat força elevat. El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va presidir l'acte lliurament dels guardons. El certamen el promou l'Associació Vinícola Catalana i la Unió Vinícola del Penedès, amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Sommeliers i el patrocini de l'Institut Català del Vi, la direcció general del Comerç i els consells reguladors del Penedès, Catalunya i el Pla del Bages.

A banda d'El Cingle, l'Hereu i Cal Blay Vinticinc, s'han premiat, en la segona categoria, els barcelonins La Llavor dels Orígens i Cinc Sentits. També ho han estat El gat blau (Vilafranca del Penedès), L'Argolla (Castellví de la Marca), Ú Restaurant (l'Avinyonet del Penedès) i Emporium (Castelló d'Empúries). Pel que fa als tercers premis, s'han reconegut les cartes del Niu Nou (Bagà), Al Costat del Museu (el Vendrell), Moderno (Villalba dels Arcs), Mas Renart (Mollet de Perelada) i els vilanovins Negrefum i Marejol. També ho han estat els restaurants Lluçanès (Barcelona), El Bulli (Roses) i Can Jubany (Calldetenes).

ELS PREMIATS

Primers premis
L'Hereu
Cal Blay Vinticinc
El Cingle
Segons premis
La Llavor dels Orígens
El gat blau
L'Argolla
Ú Restaurant
Cinc sentits
Emporium
Tercers premis
Niu Nou
Al Costat del Museu
Moderno
Mas Renart
Negrefum
Marejol
Lluçanès
El Bulli
Cal Jubany


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona

Darrera fase per retirar els bloc de formigó de l’antiga Bosser

SABADELL