Tarragona comença el procés perquè es declari el Serrallo zona d'interès turístic

La proposta permetrà als comerços del barri mariner obrir els establiments fins a les onze de la nit

Es tracta de reforçar el caràcter i l'essència del Serrallo, però no només en l'àmbit gastronòmic, sinó també en el comercial, gràcies a l'ampliació d'horaris dels establiments situats dins del barri mariner. «No és una decisió aïllada perquè surt de l'estudi sobre l'impacte que tindrà l'arribada d'El Corte Inglés i la reforma del mercat central», va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Sergi de los Rios.

D'acord amb la llei –l'òrgan que haurà d'aprovar la declaració és la Generalitat– i segons va explicar el regidor tarragoní, ara s'encetarà un procediment de consens intern perquè els diferents organismes i entitats que hi poden fer aportacions i donar motius perquè la declaració es faci amb celeritat, com ara la Cambra, el Consell Comarcal, les associacions de consumidors i la de comerciants, emetin informes i dictàmens favorables. El consistori creu que aquest procés pot durar uns quatre mesos, un període després del qual es presentaria la sol·licitud oficial a la Generalitat.

Complement a Tàrraco

La declaració del Serrallo suposarà un complement ideal al conjunt monumental de la Tàrraco romana: «La gastronomia del Serrallo també és un referent. El que fem és una aposta des del punt de vista d'una marca turística», va afegir De los Rios, que va recordar que la Part Alta ja té aquesta declaració. L'impuls que es pretén donar al Serrallo coincideix amb les obres de millora urbanística, tant a la façana com a l'interior dels carrers, que s'estan duent a terme ara i que es preveu que estiguin acabades a mitjans del mes que ve.

Els comerços de Bonavista podran obrir amb el mercat

S.C

La junta de govern local tarragoní també va donar el vistiplau a l'inici del procediment perquè els comerços del barri de Bonavista puguin obrir les portes tots els diumenges al matí –entre quarts de nou i les tres de la tarda–, coincidint amb el mercat de marxants, que aplega centenars de persones de la ciutat i de diferents municipis dels voltants. Es tracta d'una reivindicació històrica dels 136 comerciants del barri de Ponent, que sempre han demanat la flexibilització dels horaris d'obertura. De fet, De los Rios va explicar que han posat fil a l'agulla arran de la demanda d'un comerciant i que obriran un procés d'informació –la llei no obliga a fer-ho – pública adreçat als veïns i als comerciants de tota la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.