Les estacions d'esquí catalanes no volen perdre el tren dels Jocs d'hivern

La falta de neu impedeix a Vaquèira avançar l'obertura

Les estacions catalanes han tingut dos anys extraordinaris de neu i, per tant, dos anys de bons resultats. Ha estat un petit respir després d'una dècada de crisis d'accionariat i intervenció pública per salvar-ne algunes. Amb vistes al futur, les estacions veuen a l'horitzó una gran oportunitat amb la possibilitat que se celebrin uns Jocs Olímpics d'hivern al Pirineu, com promou el govern aragonès pensant en Saragossa com a capital dels Jocs i en Jaca i les seves estacions com a subseus principals. «Estem treballant en les possibilitats que això obre per al conjunt del Pirineu, i hi ha molts assumptes a discutir sobre la taula, però encara és massa aviat per parlar de coses concretes», va dir ahir el president de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i de Muntanya (ACEM), Joaquim Alsina.

I és que les estacions d'esquí catalanes no voldrien quedar-ne al marge. Alsina va recordar que ja hi ha hagut converses anteriorment amb la possibilitat de fer Jocs Olímpics al Pirineu, fins i tot amb la candidatura de Barcelona com a capital i seu olímpica d'aquests Jocs. Però no és encara el moment de les grans proclames i els anuncis públics, sinó d'estudiar i valorar possibilitats davant la proposta aragonesa: «Es tracta en tot cas d'un treball a llarg termini; no és avui el moment de fer volar coloms», va concloure ahir Alsina durant la presentació de la campanya d'esquí de les estacions lleidatanes.

Les estacions afronten la campanya amb l'objectiu de poder repetir els excel·lents números de la temporada passada, quan es van vendre 1.330.000 forfets i algunes estacions van poder obrir des de mitjan novembre. El clima no està ajudant tant com ho va fer l'any passat. L'estació de Vaquèira, que volia obrir el cap de setmana vinent, s'ha hagut de fer enrere per la falta de neu. Obrirà per la Puríssima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes