Societat

festes i tradicions

Ullastrell fa la Serralavella al mig de la Quaresma

Diumenge, davant de l'ajuntament, es farà la cantada popular de Serralavella

Després tindrà lloc la presentació de la Fira del Món Geganter, que se celebrarà el 7 i 8 d'octubre a Vacarisses

Dimecres passat, com cada tercer dimecres de Quaresma, grups de nens i nenes van anar casa per casa cantant la cançó de Serralavella mentre serraven un tronc. Com sempre, les mestresses de casa els van donar la paga, en forma de llaminadures o diners, i al final de la jornada se'ls varen repartir. Aquest any, el programa de festes portava un retallable d'una cama de la Vella Quaresma per penjar-la a les portes on els nens podien anar a cantar. Així comença la tradició de Serralavella a Ullastrell, una festa que amb els anys ha esdevingut una de les cites més importants del municipi.

La cantada popular continua diumenge al migdia davant de l'ajuntament. “Aquest any hem volgut donar a conèixer la nostra tradició a tots els visitants de la fira i amb la col·laboració de la Nuri Palet, la Vella Quaresma i l'Oriol Carreras, ens escenificaran el que representa la Serralavella per al nostre poble”, apunten des de l'organització.

D'aquesta manera, diumenge, a tres quarts d'onze del matí, es faran els grups de nens i nenes davant l'ajuntament i se'ls entregarà la bandera per fer la cantada general. Cantaran la cançó de Serralavella i a canvi tothom podrà participar de la paga. Els grups participants es repartiran el que han recollit per la cantada. Aquest és el tret característic d'una tradició que s'ha mantingut viva gràcies a l'escola Serralavella d'Ullastrell.

La festa inclou altres activitats, com ara l'actuació musical dels grups Golpe de Remo (Usònica), The Anti-Patiks i del dj P de Paku (avui divendres); la Fira de Jocs Tradicionals, amb berenar popular i ludoteca infantil (al carrer Serra) i la Trobada de Cant Coral, amb la presència del cor Veus Evohè, de Terrassa, el grup coral Quòdlibet, de Molins de Rei i la Coral d'Ullastrell (demà dissabte).

Per diumenge, el programa preveu, a més de la gran cantada popular, la XII Fira Multisectorial de Serralavella, el cinquè concurs de serrar troncs (a les 11.30 h, a la plaça Lluís Companys) i, dins dels actes del 36è Festival de Jazz de Terrassa, un concert a càrrec de Núria Palet (veu), Ariel Vigo (saxo), Jordi Griso (piano), Xavi Ortiz (baix elèctric) i Oriol Gonzàlez (bateria).

Fira del Món Geganter

Enguany la Trobada Gegantera, que des de fa 22 anys incorpora la festa de Serralavella, tindrà un gust especial. La cita, que reunirà nou colles geganteres, servirà per fer la presentació de la Fira del Món Geganter, que tindrà lloc el 7 i 8 d'octubre a Vacarisses. Ho farà amb la posada de les bandes fetes per a l'ocasió per a les tres gegantes de cada població participant, les colles geganteres de Vacarisses, Rellinars i Ullastrell. L'acte començarà un cop acabi la cantada popular.

La cantada

Diumenge, 11 hores, davant l'ajuntament



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES