Societat

Economia

La cooperativa de la Canonja vendrà el seu patrimoni

Els socis i productors aproven desfer-se de les propietats de l'ens, que compraran l'Ajuntament i la Unió Agrària

Es dissol la secció de crèdit, però no se sap quan cobraran els afectats

Vistiplau d'una majoria aclaparadora dels socis de la cooperativa de la Canonja a la venda del patrimoni de l'ens per tal de facilitar el retorn dels dipòsits bloquejats per la manca de liquiditat de la secció de crèdit. La proposta de la junta va rebre 29 vots a favor entre els socis productors i 167 entre la resta de socis (és a dir, aquells que tan sols tenien un dipòsit a la secció de crèdit), mentre que tan sols dos productors i un soci més van votar-hi en contra. En l'assemblea celebrada ahir al vespre, també es va aprovar la dissolució de la secció de crèdit de la cooperativa, que ja dilluns no tornarà a obrir les portes.

Les vendes aprovades afecten l'edifici de la cooperativa, el molí i les oficines de la secció de crèdit, que comprarà l'Ajuntament per 1.250.000 euros, i la maquinària agrícola, que adquirirà per 250.000 euros la Unió Agrària Cooperativa de Reus. Per poder fer el retorn d'un primer pagament dels dipòsits (que la junta va anunciar que seria d'un 80%) caldrà esperar, però, que la cooperativa negociï amb altres entitats bancàries el traspàs d'un milió en préstecs que té la secció de crèdit. “No sabem quan pot ser exactament; sí que serà un procés supervisat per l'Ajuntament i la Generalitat”, va afirmar el president de la cooperativa, Josep Maria Veciana.

Tot i desfer-se de tot el seu patrimoni, Veciana va afirmar que l'activitat de la cooperativa “continuarà”. Tot i això, l'alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, ja va detallar que el consistori tan sols permetrà que continuïn fent ús de l'edifici de la cooperativa durant aquest 2017. “A partir del 2018, hi donarem un altre ús”, va avançar. Entre les possibilitats que es plantegen, hi ha fer-hi una seu per a la brigada o la guàrdia municipal, mentre que les oficines de la secció de crèdit es destinaran a oficines municipals.

El retorn del 20% restant dels dipòsits bloquejats (que ascendeixen a 2,9 milions repartits entre uns 600 afectats) dependrà de l'activitat futura de la cooperativa.

Els afectats tenen “molts dubtes”

El president de la plataforma d'afectats per la secció de crèdit, Pep Torrents, va expressar ahir la seva “desconfiança absoluta” en la capacitat dels gestors de la cooperativa d'assolir els acords amb les entitats financeres per traspassar els crèdits. “Ja no esperem cobrar un 80%”, va afirmar, a més d'expressar “molts dubtes” sobre l'import restant. Torrents també va denunciar la “falta de rigor” amb què es va desenvolupar l'assemblea, de la qual alguns socis estudien una possible impugnació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA