La fiscalia demana a l'Audiència que empresoni Gemma Montull, l'«executora material» del saqueig del Palau

L'«execució material» del saqueig del Palau de la Música. Aquest és el paper que la fiscalia de Barcelona atribueix a Gemma Montull, exdirectora financera de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i filla de Jordi Montull, mà dreta de l'expresident de la institució Fèlix Millet. Per això, l'acusació pública ha impugnat a l'Audiència de Barcelona la decisió del jutge Juli Solaz de deixar en llibertat la imputada i ha demanat al tribunal –que dimecres va confirmar la llibertat de Millet i Montull– que empresoni l'exdirectora financera, insistint que hi ha risc que fugi i que destrueixi proves.

El fiscal coordinador del Servei de Delictes Econòmics, Francisco Bañeres, no es creu que Montull fos una simple comptable ni que desconegués on anaven a parar els diners del Palau, com ella va dir, i recorda que tenia «tot un departament de comptabilitat [...] al seu càrrec». Al seu parer, malgrat que Gemma Montull ha negat la seva participació en el desfalc, la investigació indica que va fer un «repartiment de papers» amb el seu pare i Millet per «depredar» els comptes del Palau i que a ella li va tocar encarregar-se de «l'execució material» de les decisions dels altres dos imputats. «No té sentit ni lògica pretendre que una senyora que té el càrrec de directora financera de l'entitat perjudicada es dediqui a fer més confortable el seu domicili amb càrrec directe a aquesta i que després al·legui el seu desconeixement emparant-se en el fet que era el seu senyor pare qui tractava amb els proveïdors i atenia, no se sap com, el pagament de les despeses», afirma Bañeres.

El fiscal manté que hi ha risc que la imputada fugi, tenint en compte la gravetat de les penes a què es pot enfrontar i que encara s'ignora on ha anat a parar una gran part dels diners desviats, i també que destrueixi proves. En aquest sentit, Bañeres recorda que Montull ja va intentar amagar un llapis de memòria –on suposadament hi havia la comptabilitat oculta sobre els moviments en efectiu– durant l'escorcoll que els Mossos van fer al Palau i que, a més, custodiava el llibre d'actes en què es basarien els «sucosos» incentius que Millet i Montull cobraven. Un llibre que, de moment, no ha aparegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Milers de joves es manifesten contra el capitalisme i per un futur més verd i “digne”

Barcelona
SOCIETAT

Les gambes atrauen milers de visitants a la seva fira de Palamós

palamós
successos

Es confirma el feminicidi d’una veïna de Tarragona a mans del seu fill

Tarragona
SOCIETAT

Bancs per a la diversitat sexual al barri de Germans Sàbat

girona
educació

L’Institut Ca n’Oriac de Sabadell, premi Baldiri Reixac a l’escola transformadora

L’Espluga de Francolí
SOCIETAT

Tallers i signatura d’autors en la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

girona
Mobilitat

Cadena humana per demanar la connexió en metro de la Trinitat Nova i la Trinitat Vella

Barcelona
MEDI AMBIENT

Recullen 230 quilos de brutícia en dues hores a la platja de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Compres a l’aire lliure a la Botiga al Carrer de Girona

girona