Societat

Dació a Manresa després que la PAHC ocupi Bankia

La plataforma es va tancar a la sucursal del banc a Crist Rei més de set hores per exigir una solució al deute de 170.000 euros d'una família per la hipoteca

La PAHC Bages va aconseguir ahir la dació en pagament d'un pis que una família de Manresa tenia hipotecat amb Bankia. La plataforma va ocupar la sucursal que l'entitat té prop de Crist Rei durant més de set hores per exigir una “solució” al banc.

La família, una parella i la seva filla major d'edat que ara viuen de lloguer a Manresa, va comprar un pis a Bagà la hipoteca del qual –a nom de mare i filla– no podia pagar des del 2012 per dificultats econòmiques. Segons la plataforma, la parella va quedar sense ingressos aquell any i des de llavors havia intentat negociar amb l'entitat sense obtenir resposta: “Bankia no ha mogut la seva posició intransigent ni un centímetre”, assegurava ahir la PAHC.

Amb l'objectiu d'aconseguir la dació del pis a cost zero, una quarantena de persones van ocupar l'oficina a les onze del matí. Entre elles hi havia el regidor del PSC de Manresa Felip González. Gabriela Islas, de la PAHC, va assegurar que es tractava d'un cas més d'un dels bancs que, “tot i rescatat, ha estat dels que han tingut més beneficis els darrers anys”. Segons va explicar la plataforma, el primer intent que va fer la parella de negociar amb Bankia va ser el novembre del 2012. Va demanar la dació per fer net del deute de 170.000 euros que tenia amb el banc pel pis de Bagà, però se li va denegar.

Set hores de negociació

Durant l'ocupació, el director de l'oficina es va reunir amb els afectats. Un dels motius que hauria donat el banc per negar la dació és que el pis era considerat segona residència.

Posteriorment, Bankia va proposar que fos la seva immobiliària la que intentés vendre el pis en els pròxims sis mesos i l'import de la venda es restaria del deute. La família i la plataforma s'hi van negar i van convocar una concentració davant la sucursal, amb una voluntat clara: “Ens quedarem a dormir aquí si no trobem una solució.” Finalment, però, a quarts de set la plataforma va anunciar que havia aconseguit que Bankia concedís la dació en pagament del pis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia