Societat

turisme de creuers

Tarragona s’estrena com a port base de la gran naviliera Costa Cruceros

Un vaixell de creuer sortirà els divendres fins al 22 de setembre amb un itinerari per Sardenya i les Balears

La temporada preveu rebre uns 40.000 creueristes

Costa Cruceros va donar ahir el seu tret de sortida com a port base a Tarragona. Fins al 22 de setembre, cada divendres sortirà el vaixell Costa neoRiviera, que farà la primera parada a Savona i continuarà amb la visita a Porto Torres, porta d’entrada a algunes destinacions del nord-oest de Sardenya com ara les espectaculars platges de Stintino o la visita a la històrica ciutat de l’Alguer. Després de Sardenya, els passatgers podran conèixer les Illes Balears, començant per Menorca. De matinada, la naviliera partirà cap a Eivissa, on els passatgers visitaran Formentera i gaudiran de la nit eivissenca. La ruta finalitzarà a Palma de Mallorca i tornarà al port. En la inauguració de la ruta, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, va explicar que l’objectiu és que “el creuerista gaudeixi d’una bona experiència i que Costa Cruceros valori l’esforç del Port”. Andreu, acompanyat de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va expressar: “Avui és un primer pas d’aquesta nova etapa, però el somni arribarà quan puguem dir que Tarragona és un port de referència.”

La companyia inclou un nou concepte de diversió –Fun & Beach– perquè els seus clients, que busquen una oferta de sol, platja i diversió, puguin viure una experiència de creuer única. Ahir es va posar en pràctica i els primers creueristes van degustar plats de la gastronomia mediterrània a més de gaudir de sessions amb discjòqueis. Mentre alguns passatgers participaven en espectacles d’oci com zumba, aerodance i sunset fitness, d’altres preferien passar una vetllada relaxada a la coberta amb un tast de còctels.

Temporada de creuers

La temporada de creuers va començar el 6 d’abril amb l’arribada del vaixell luxós Silver Muse. Es preveu que tingui un impacte econòmic sobre el territori de 3,5 milions, segons estima la Cruise Line Association. Es calcula rebre 40.000 creueristes, dels quals, uns 30.000 recorreran la ciutat. Amb relació al projecte de la terminal definitiva, Andreu diu que arribarà si la demanda de creuers creix. D’altra banda, l’Ajuntament ha preparat una carta de propostes per als turistes com aplicacions de realitat virtual o visites guiades on es destaca la primera obra de Gaudí a Tarragona. També s’ofereixen rutes gastronòmiques, exhibicions castelleres i representacions d’Història Viva a l’Amfiteatre.

LA FRASE

És un primer pas d’aquesta nova etapa. El somni arribarà quan Tarragona sigui un port de referència
Josep andreu
President del port de tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona