Els bars i discoteques de Tarragona podran tancar una hora més tard durant les festes

L'Ajuntament ho ha autoritzat a instàncies de la patronal de l'oci Fecalon, però avisa que serà inflexible amb els incompliments

Bona notícia per als empresaris que es dediquen a l'oci nocturn de Tarragona i, òbviament, també per als seus clients, que des del dia 24 passat ja s'han pogut beneficiar d'aquesta mesura i que ho podran continuar fent fins al primer dia del 2010. Tot ha estat gràcies a la petició formulada per la patronal de l'oci nocturn Fecalon, a la qual el consistori tarragoní ha donat el vistiplau en un intent d'afavorir els interessos del sector. D'aquesta manera, tots els establiments de la ciutat que es dediquen a aquesta activitat disposaran d'una hora més. «Considerem que és una mesura prudent; ho hem fet per donar una mica més de joc a la gent jove», va afirmar el regidor de Seguretat Ciutadana de Tarragona, Carles Castillo, conscient que en aquestes dates calia ser una mica flexible.

La proposta inicial de Fecalon, però, diferia bastant del que finalment els ha concedit l'Ajuntament, ja que, segons va explicar el regidor, «hem rebaixat molt les expectatives que tenien ells inicialment», en relació amb les que els havia demanat la patronal, que té diversos associats a Tarragona, i que havia sol·licitat poder tancar més tard fins a la vigília del dia de Reis.

En aquest aspecte, des del consistori va quedar clar que aquest permís especial per les nits de Nadal no impedirà que la Guàrdia Urbana vetlli perquè els locals compleixin les normes pactades. «Els que pretenguin allargar més el seu horari s'equivocaran i han de saber que aquest regidor no ho permetrà de cap manera», va recordar el responsable de Seguretat Ciutadana i fins fa poc també de l'àrea de Llicències.

L'Ajuntament tranquil·litza els veïns de la Part Alta i Part Baixa

S.C

El consistori tarragoní ja s'ha reunit amb els representants dels veïns de la Part Alta i del barri del Port per tal d'explicar-los amb més detall quines conseqüències pot tenir l'aplicació de la nova directiva europea de serveis, la qual, entre altres coses, permet obrir bars, pubs i discoteques en aquestes dues zones de la ciutat, on fa anys que estava prohibit. «Tant els uns com els altres creuen que és bo que l'Ajuntament reaccioni i ningú no es creu que a partir d'ara hi hagi barra lliure», va recordar Castillo. El portaveu de l'AV Part Baixa, José Ruiz, es va mostrar tranquil perquè «ja ens han dit que faran complir les normes d'una manera escrupolosa», tot insistint que continuaran lluitant perquè «fa vint anys que ho fem». Per la seva banda, el líder de l'AV Part Alta, Manel Rovira, va evitar ser dramàtic i fins i tot en fa una lectura positiva: «No fan por els locals perquè donaran vida al barri, però suposo que l'Ajuntament vetllarà perquè s'hi compleixin tots els requisits.»

Festa fins ben entrada la matinada?

S.C

A excepció de les discoteques, l'horari de la majoria de bars i pubs és fins a les 3 de la matinada, i amb l'hora més de gràcia, fins a les quatre. Un dels locals més de moda de Tarragona, la cerveseria Highland, anuncia la seva festa de Cap d'Any a la xarxa social Facebook, remarcant que hi haurà festa i música «fins a altes hores de la matinada». Castillo creu que el significat d'«altes hores de la matinada» pot tenir un significat diferent en funció de la persona que visqui la festa, però va remarcar que el local situat a la rambla Vella, sobre el qual pesen nombroses denúncies perquè no té la llicència en regla, haurà de tancar a les quatre de la matinada mentre duri el permís especial de l'Ajuntament, i a partir del dia 2 de gener, una altra vegada a les 3. Fonts de Highland van justificar que havien rebut una circular de la patronal Fecasarm –la patronal a la qual estan adherits– en què els informaven de l'ampliació de l'horari. Pel que fa al terme «altes hores de la matinada», des de la cerveseria es va assegurar que, en dies molt assenyalats i puntuals hi ha permisos especials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.