Societat

generalitat

immigrants

El govern veta l’entrada als ports al vaixell antirefugiats

Localitzen l’embarcació xenòfoba ‘C-Star’ a prop del port de Palamós i diverses entitats antiracistes es mobilitzen a partir del migdia perquè no se la deixi atracar a cap port català

Ports de la Generalitat va denegar ahir a la tarda que el vaixell xenòfob C-Star amarrés al port de Palamós i a cap altre port gestionat pel govern de Catalunya. L’anunci es feia públic després que diverses entitats antiracistes es mobilitzessin des del migdia arran de la detecció de la presència a poques milles del port de Palamós d’aquest vaixell que impedeix el rescat de refugiats al mar.

Entre les entitats en alerta hi havia Girona Acull, que a primera hora de la tarda va publicar un comunicat urgent on animava els activistes a posar-se en contacte amb els ports de la zona per evitar que el vaixell xenòfob pogués arribar a la costa i atraqués a cap port català, perquè “no són benvinguts”, declarava. La Plataforma Girona Acull insistia en el comunicat que s’havia contactat amb les autoritats portuàries de Palamós per avisar-los de la situació. Una estona després, el govern català va anunciar que denegava l’entrada al port de Palamós i a cap d’altre que fos gestionat pel govern, com poden ser, per exemple, el de Roses, Sant Feliu de Guíxols, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita. En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, afegia posteriorment a Twitter que havia donat instruccions als presidents dels ports de Barcelona i Tarragona perquè “tampoc hi pugui atracar”. I també a Twitter, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qualificava més tard la decisió de “coherent amb el compromís del govern”.

Tot i la prohibició del govern català, representants de les diverses entitats mobilitzades, com ara Stop Mare Mortum, l’Associació Ganxona Refugiada i la CUP de Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí, van continuar vigilant des del port de Palamós els moviments del vaixell. Segons explicava ahir a la nit Elena Delgado, de la CUP de Sant Feliu de Guíxols, el vaixell feia dies que navegava en direcció a Palamós i ahir a la tarda feia voltes en rodó durant tota l’estona, cosa que els feia témer que estigués intentant esgotar el combustible i llavors demanar novament autorització per atracar al port. Per aquest motiu, tenien previst fer guàrdia durant tota la nit.

El C-Star és una embarcació que vol frenar l’arribada d’immigrants a Europa a través del Mediterrani controlant les ONG i bloquejant els rescats. El juliol passat, el Ministeri de l’Interior també va afirmar que se li denegaria l’accés a qualsevol port.

LA DATA

17.09.2017
El vaixell
que vol frenar l’arribada de refugiats se situa a tocar de la costa de Palamós.

LA FRASE

La decisió és coherent amb el compromís del govern
Carles Puigdemont
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona