Societat

Abandonen a la seva sort a Palamós el vaixell xenòfob

El grup ultradretà que el va noliejar per dificultar el rescat de refugiats a Líbia el va abandonar fa uns dies a Malta

A bord només hi ha els nou tripulants, que estan sense carburant ni queviures

El vaixell C-Star, noliejat per una organització d’extrema dreta amb l’objectiu de bloquejar els rescat de refugiats a la Mediterrània, ancorat fa uns dies davant de les costes de Palamós, ja només té a bord la tripulació, nou mariners. Els integrants de l’entitat xenòfoba Generació Identitària van desembarcar fa uns dies a Malta, un cop va finalitzar el contracte amb la naviliera –el qual sembla que van optar per no renovar–.

En aquests moments, al buc, només hi queda la tripulació, formada pel capità i vuit mariners, tots originaris de Sri Lanka. El C-Start està ancorat sense carburant i sense queviures en una zona d’aigües internacionals, davant de la Llosa de Palamós, fet que representaria un perill per a la navegació.

Sense aigua ni carburant

La situació, doncs, ha canviat radicalment; el C-Star ha passat de ser un buc amb un objectiu xenòfob a ser un maldecap per a les autoritats portuàries, que hauran de fer front a una tripulació sense queviures i encara menys combustible.

La situació és complexa perquè el C-Star és propietat d’un armador de Bristol, Anglaterra, però sota pavelló de Mongòlia.

Un calvari administratiu

El vaixell, a més, forma part d’una llista negra de bucs que no passen inspeccions, el que fa encara més complicat trobar una sortida ràpida a un conflicte que ara ja té més d’humanitari; la resolució és complexa, en molts casos es pot donar el cas que l’armador no se’n faci responsable o la situació derivi en un complex laberint administratiu; és a dir, no n’hi ha prou a desembarcar els tripulants, perquè algú s’haurà de fer càrrec del vaixell.

LA XIFRA

9
tripulants resten ara mateix a bord del ‘C-Star’, sense carburant ni queviures, en espera d’una solució.

Dispositiu per ajudar els nou tripulants

La Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra, la Creu Roja i Salvament Marítim estan preparant un dispositiu per abordar el vaixell i ajudar els nou tripulants atrapats a bord del C-Star. Ahir a la tarda, la convivència al vaixell era crítica, sense queviures i carburant. Ara mateix s’està en espera que les autoritats donin el llum verd a l’operació. El C-Star va salpar de les costes d’Itàlia la segona quinzena de juliol i l’Estat i la Generalitat ja van avançar que no el deixarien atracar en cap dels seus ports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia