Societat

Municipal

Nova zona d’esbarjo per a gossos a Argentona

Es tracta d’un espai de 1.000 m², amb una zona d’agilitat canina i obert tot el dia

L’Ajuntament d’Argentona està enllestint aquests dies un espai d’esbarjo per a gossos que està situat al carrer Bellavista, a la zona on hi havia l’àrea d’emergència de residus. Es tracta d’un espai d’uns 1000 m² i delimitat per una tanca d’un metre i mig d’alçària. Aquest nou equipament disposarà d’una única zona de pas, habilitada amb un espai que servirà de vestíbul, per facilitar el pas dels usuaris. L’espai d’esbarjo disposarà d’uns bancs per als propietaris i cuidadors de gossos, fabricats amb plàstic reciclat. També s’ha habilitat un punt d’aigua per als gossos, dispensadors de bosses i dipòsits per llençar-hi les deposicions dels animals. L’espai d’esbarjo disposa d’una zona delimitada per a les deposicions i també d’una superfície d’agilitat canina amb diversos elements de plàstic i de fusta perquè els animals hi puguin jugar. Aquest espai d’esbarjo estarà obert les 24 hores del dia i es regirà segons l’ordenança municipal de tinença d’animals. Els gossos podran anar deslligats, a excepció dels que estan tipificats com a perillosos. Els propietaris hauran de seguir les habituals normes de comportament, drets i deures.

La regidora de Medi Ambient, Aina Gómez (CUP), manifesta que aquesta és la primera zona d’aquestes característiques que hi ha al municipi. Gómez va recordar que aquest espai –que ha costat uns 12.000 euros– és fruit d’una demanda ciutadana. “Fa dos anys que els propietaris de gossos van recollir firmes per reclamar un espai per a aquests animals dins del municipi, i de seguida vam recollir el guant”, explica la regidora, que defineix la zona com a “idònia per a la superfície que necessita un emplaçament com aquest”. A més, Gómez va remarcar que els elements que formen la superfície d’agilitat canina “estan fets amb materials reciclats de la deixalleria”.

D’altra banda, la titular de Medi Ambient avança que, de cara a l’any que ve, es vol posar fil a l’agulla per crear el segon espai per a gossos dins del terme municipal. Gómez indica que se situarà a la zona coneguda com el Bosquet, a l’àmbit de Sant Sebastià. “Tindrà una superfície més petita que la de Bellavista però també servirà per poder tenir el gos deslligat”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES