L'imam de Cunit i la mediadora municipal es van denunciar mútuament el desembre passat

L'alcaldessa dóna suport a la treballadora i nega que hi hagi un conflicte social

Segons consta en la interlocutòria del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, la mediadora cunitenca, d'origen marroquí, hauria rebut presumptament amenaces, coaccions i calúmnies perquè es relacionava amb persones no musulmanes i no duia el vel. El jutge va imputar quatre persones per aquests fets: l'imam de Cunit, la seva esposa i la seva filla, i el president de l'Associació Islàmica. El magistrat va dictar també, el passat 21 de desembre, una ordre d'allunyament dels imputats respecte de la denunciant.

Segons va explicar ahir l'alcaldessa de Cunit, Judith Alberich, el dia dels fets la policia local va rebre un intercanvi de denúncies de les dues parts. «En una conversa amb el cap de la policia local, vam decidir actuar amb discreció. No es va fer cap detenció però es va accelerar el trasllat del cas als jutjats», va detallar Alberich. El magistrat, dos dies després, va donar credibilitat a la versió de la treballadora municipal, i a partir d'aquell moment la policia local es va encarregar de vetllar pel compliment de l'ordre d'allunyament. «Vam vetllar perquè no es repetís aquesta situació d'amenaces, però també perquè no es produís una exaltació de part de la comunitat islàmica contra la denunciant», va explicar l'alcaldessa.

El consistori, seguint el «protocol tècnic establert», també va suggerir a les dues parts que retiressin les denúncies presentades per obrir un procés de mediació, però els afectats ho van rebutjar. Alberich va mostrar ahir el seu «respecte» al procés judicial obert i va dir que l'Ajuntament havia vetllat «en tot moment per la legalitat».

Suport a la treballadora

La cap del govern municipal va mostrar també de manera explícita el seu suport a la mediadora i a la tasca que desenvolupa al consistori des de l'any 2007. «El seu treball és excel·lent, especialment pel que fa al seu paper a les escoles», va detallar. Alberich també va confirmar que el consistori havia rebut un recull de signatures demanant que es fes cessar la treballadora, però que el va desestimar. «Té la qualificació necessària per exercir aquestes funcions», va ressaltar.

L'alcaldessa va voler desmentir que aquest cas de presumptes amenaces estigui vinculat a un conflicte social al municipi per l'arribada de població immigrada, que ara representa el 17% del padró municipal i un 35% dels quals són d'origen marroquí. «Mai no hi ha hagut un conflicte social a Cunit, sinó que hem anat aconseguint la convivència entre els diferents col·lectius», va defensar Alberich, que va demanar que «no es polititzi» el cas.

Alberich va rebre també el suport de Francesc Torradeflot, director del departament interreligiós del Centre Unesco a Catalunya, entitat amb què el consistori té un conveni des de l'any passat per a la gestió de la immigració. Torradeflot va demanar que es treballi «per evitar l'odi religiós».

LA FRASE

JUDIT ALBERICH
alcaldessa de cunit (PSC)
«La immigració a Cunit no ha provocat mai un conflicte social. Fa anys que treballem per al respecte a la diversitat»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins