L'oposició de Cunit demana la dimissió de l'alcaldessa per la gestió de les amenaces a la mediadora

L'oposició a l'Ajuntament de Cunit (CiU, ICV i ERC) va «reprovar» ahir l'actuació de l'alcaldessa, Judith Alberich (PSC), sobre l'afer de les presumptes amenaces i coaccions que va rebre la mediadora municipal per part de l'imam, i va reclamar la dimissió d'Alberich per la mala gestió política que consideren que ha fet i per «haver intentat amagar-ho». Els tres grups són especialment crítics amb la decisió de demanar que es retiressin les denúncies per obrir un procés de mediació. «És molt greu que es demani a una dona que retiri una denúncia, i més que sigui l'alcaldessa qui ho demani a la seva treballadora», van criticar els tres partits, que consideren que Alberich va incórrer en «una forma greu de coacció». L'oposició també denuncia que no se'ls ha informat en cap cas ni de les denúncies ni de la recollida de signatures que l'imam de Cunit i els altres imputats (la seva dona i la seva filla, i el president de l'Associació Cultural Islàmica) van fer el novembre del 2008 per demanar que s'acomiadés la mediadora. Els tres grups, a més, van fer pública ahir la resposta de l'alcaldessa a aquest escrit de queixa, que es va produir després que la mediadora ja hagués presentat la denúncia, i on consta la voluntat d'Alberich que les reunions mantingudes respecte a aquest tema «enforteixin les relacions» entre la comunitat musulmana i el consistori. «Fa la sensació que no hi ha cap problema per coaccionar una treballadora de l'Ajuntament», van lamentar.

«Sembla que hi hagi un malentès de com s'ha de portar la gestió de la immigració, i que s'hagi oblidat que hi ha uns límits que són els drets democràtics», va considerar la portaveu de CiU, Montse Carreras, que també va destacar que «potser hi havia por d'enemistar-se amb un col·lectiu determinat». El regidor d'ERC, Ivan Faccia, va lamentar que «s'ha perjudicat tota la lluita que s'ha fet contra la violència de gènere», mentre que, des d'ICV, Toni Martínez va criticar que l'alcaldessa «barregés l'àmbit polític amb el judicial» oferint una mediació. L'oposició també va denunciar que el consistori no hagi ofert «tot el seu suport legal» a la mediadora. «Això li ha passat per fer la feina que fa, no és un tema privat», van sentenciar.

La Federació d'Associació de Veïns de Cunit també ha reclamat la dimissió d'Alberich.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins