Societat

setge a l'1-O

Jutgen un jove de Dosrius, detingut l’1-O, per haver agredit la Guàrdia Civil

El noi també ha interposat una denúncia penal contra els agents per lesions i per degradació moral

L’1 d’octubre va deixar desenes de ferits a Dosrius per les dues càrregues policials que hi va haver, però també la detenció d’un jove del municipi, Òscar Morros, de 30 anys. Després d’intervenir al veïnat de Canyamars, els furgons de la Guàrdia Civil van aturar-se al pàrquing de l’Euroquímica a l’espera de rebre noves ordres. Per tal d’esbrinar què hi feien allà, Morros va agafar el seu ciclomotor i s’hi va apropar. Quan intentava treure el mòbil per fer una fotografia del desplegament, quatre agents el van veure. Espantat, va agafar la moto amb intenció de marxar amb tant mala sort que va topar contra els agents i la roda del vehicle va trepitjar-los el peu. Si la Guàrdia Civil defensa que va ser un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat mentre intentaven identificar-lo, l’advocat de Morros, Antoni Valls, que forma part de la plataforma de lletrats pels drets humans, manté que es va tractar d’un acte “involuntari”. Sigui com sigui, el noi va ser detingut i va ser traslladat a la caserna de Premià de Mar durant unes hores.

El jutjat d’instrucció número 4 de Mataró, que investiga els fets, ha citat avui el veí de Dosrius. No hi ha anat sol i gairebé un centenar de persones han volgut fer costat a Morros i l’han acompanyat. L’advocat del jove va explicar que durant aquella actuació al seu client se li va fer “molt de mal”. “Li van trencar un dit, li van donar cops, el van insultar i el van humiliar”, va afegir-hi Valls, que apunta que durant el trajecte fins a Premià de Mar li van posar l’himne espanyol. Òscar Morros també ha interposat una altra denúncia penal per lesions i per un presumpte delicte de degradació moral realitzada per un funcionari públic, que s’ha afegit a la mateixa causa. “Continuo defensant que el que vaig fer no va ser res dolent i em sap greu que els guàrdies civils prenguessin mal, però en cap cas era la meva intenció perquè no sóc una persona violenta”, va dir Morros. Valls va lamentar que en l’interrogatori es volgués demostrar que el jove té una especial animadversió contra el cos de seguretat estatal i que l’accident va ser intencionat quan ni una cosa ni l’altra són certes.

La investigació judicial, que continua oberta, té previst citar els quatre guàrdies civils identificats que van intervenir en la detenció, que declararan per videoconferència, i dos testimonis que van veure el que va passar aquell 1 d’octubre al pàrquing de l’Euroquímica de Dosrius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona