Societat

SOCIETAT

La ciutat de Tarragona supera per primer cop el mig milió de turistes

La ciutat de Tarragona ha superat per primer cop a la història el mig milió de turistes anuals (concretament, 503.647). En el darrer any s’han registrat dues xifres rècord més: d’una banda, s’han sobrepassat els dos milions de visitants (entre els que hi pernocten i els excursionistes, dada que representa un increment d’un 11%), i, de l’altra, el nombre de pernoctacions ha estat de més d’1,4 milions. Descobrir el patrimoni romà de Tàrraco és la principal motivació per a un 57,4% dels turistes, seguit d’un 17,5% que ho fan per les platges i la proximitat al mar.

“No busquem xifres de rècord, però és molt important tenir un creixement sostingut que ens ajudi a situar la ciutat com a destinació turística de qualitat.” Així ho va dir ahir a regidora de Turisme, Imma Rodríguez, acompanyada pel gerent del Patronat de Turisme, Ángel Arenas. Tots dos van qualificar d’“excepcional” el balanç sobre ocupació turística recollit per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci. Entre aquestes dades també destaca que l’ocupació en càmpings ha arribat a un 70,9%, i que en els hotels ha estat d’un 52,5%. Una bona xifra, aquesta última, tenint en compte que un dels hotels més grans de la ciutat, l’Imperial Tàrraco, va tancar portes l’any passat, fet que va suposar la pèrdua d’un 12,5% de la planta hotelera. Arenas va recordar, però, que aquest hotel reobrirà d’aquí a poc més d’un any, després de les obres de remodelació que ja han començat. Pel que fa als apartaments turístics, l’Ajuntament ha encarregat un estudi sobre l’existència d’allotjaments il·legals a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia