Societat

Festes i tradicions

Carnaval

Vilanova i la Geltrú fa festa contra el 155 i a favor de la llibertat

Diverses comparses declinen pujar al balcó de l’Ajuntament després de les batalles de caramels, en les que s’han llençat 97 tones de llaminadures

L’actual situació política a Catalunya ha marcat, i molt, la celebració del Diumenge de Carnaval a moltes viles, com és el cas de Vilanova i la Geltrú. No només per la presència del color groc, en llaços a les façanes dels edificis, en les peces de vestir dels assistents o, fins i tot, en el monument al prohom Josep Tomàs Ventosa que presideix la plaça de la Vila de Vilanova. Una vintena de comparses participants han fet una protesta simbòlica en la que han declinat la tradicional invitació de pujar al balcó de l’Ajuntament per rebre les llaçades institucionals que cada any es col·loquen a les banderes que participen a les guerres de caramels. D’aquesta manera volen rebutjar, entre d’altres, els efectes del 155. En finalitzar la darrera batalla, s’ha desplegat també una pancarta on es podia llegir: “Llibertat presos polítics” i molts assistents han mostrat banderoles amb la paraula “Democràcia”. Tot plegat, en un Diumenge de Carnaval de Vilanova que ha reunit més d’11.200 persones en la guerra de caramels, les quals representaven 136 banderes de 66 entitats (98 banderes d’adults i 40 d’infantils). El nombre de batalles ha augmentat de cinc a set i s’ha llençat prop de 97 tones de caramels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia