Societat

El Consorci del Fluvià, format per 21 pobles, es constituirà a la primavera

Els 21 municipis que formaran el Consorci del Fluvià ja n'estan aprovant els estatuts i, si no surt cap entrebanc, la nova entitat es constituirà aquesta primavera. Aquesta setmana ha donat el seu vistiplau al document fundacional el consistori d'Esponellà, que va ser l'impulsor del projecte.

El consorci té com a missió impulsar projectes comuns de caràcter mediambiental, turístic i cultural, sempre amb el riu i el seu patrimoni com a fil conductor. L'Obra Social de Caixa Catalunya hi està col·laborant, amb la redacció d'un pla de gestió del riu i la seva àrea d'influència, que es preveu que estarà enllestit quan es constitueixi el consorci.

Tot i que l'activitat s'ha d'acabar de concretar, els socis tenen decidit que abasti des de la cultura fins al turisme verd, a més de mesures de protecció i l'aprofitament del patrimoni industrial. En espera del que es digui en aquest document tècnic, es parteix de la convicció que, en general, el Fluvià està ben conservat –en comparació amb altres rius– i que una de les principals qüestions que cal resoldre és l'extracció d'àrids.

Formaran part del consorci Argelaguer, Bàscara, Besalú, Cabanelles, Crespià, Esponellà, Garrigàs, Maià de Montcal, Montagut i Oix, Navata, Palau de Santa Eulàlia, Pontós, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Serinyà, Torroella de Fluvià, Ventalló, Vilaür i Vilademuls. Són tots els 26 municipis per on passa el Fluvià, excepte els que ja estan inclosos en un espai protegit, que són els del tram més alt (la Vall d'en Bas, Olot, Sant Joan les Fonts i Castellfollit de la Roca, que estan dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa) i el de la desembocadura (Sant Pere Pescador), que forma part del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Aproximadament la meitat dels ajuntaments implicats han aprovat els estatuts i es preveu que a finals del mes que ve ja ho hauran fet tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona