Tanquem Cofrents dona suport a la manifestació contra el cementeri nuclear de Zarra

La plataforma Tanquem Cofrents ha informat que dóna suport a la manifestació contra el cementeri nuclear de Zarra, que tindrà lloc aquest diumenge a Aiora, convocada per la plataforma comarcal que s'oposa a la instal·lació que ha sol·licitat l'alcalde de Zarra, «de manera poc democràtica», segons la plataforma.

Tanquem Cofrents considera que el cementeri nuclear (tècnicament ATC) és una instal·lació «extremament perillosa», atés que concentrarà enormes quantitats (vora 7.000 tones) de residus radioactius d'alta i molt alta activitat. «Un escapament radioactiu, per menut que fóra, constituiria una gran catàstrofe per a la comarca i tot el País Valencià, i ningú pot garantir , al cent per cent, durant dotzenes i dotzenes d'anys, que no hi passarà absolutament res», argumenta la plataforma. A més, adverteix que la instal·lació «complica les possibilitats del desenvolupament sostenible de la zona, basat en els seus recursos i valors naturals».

També critica que la decisió de l'Ajuntament de Zarra s'ha efectuat «sense consultar el municipi, sense debat, sense informació i amb desconeixement de gran part de la població» i que «la decisió, que afecta tota la comarca, no ha sigut consensuada amb municipis pròxims».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.