Societat

Primer pas de Foment per pacificar el taxi

L’Estat decideix retirar la petició de mesures cautelars que beneficiava Uber i Cabify

La segona jornada de vaga dels taxistes de Barcelona es va viure sense violència

El Ministeri de Foment va fer ahir un gest amb ànim de pacificar el sector del taxi que dimecres va protagonitzar una primera jornada de vaga carregada de violència contra la competència dels cotxes d’Uber i Cabify. Després d’una reunió amb representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Foment va comunicar que ha decidit aixecar la petició de suspensió cautelar del reglament de l’ens barceloní que limitava a una llicència de vehicles de lloguer amb conductor per cada trenta de taxi.

El ministeri va fer l’anunci coincidint amb el segon dia de vaga del sector, que va tornar a deixar la ciutat de Barcelona orfe de cotxes grocs i negres, i el mateix dia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va veure el recurs de Foment al reglament. Per avui s’esperava que l’alt tribunal català es pronunciés sobre si manté o no les mesures cautelars, i al resultat d’aquest pronunciament els taxistes van condicionar ahir el fet de reprendre la vaga o no.

La retirada de la petició de les mesures cautelars no afecta al fons de la qüestió, ja que el recurs continua presentat i el tribunal pot acabar anul·lant definitivament la norma que protegeix el sector del taxi tradicional davant les noves ofertes lligades al món de les noves tecnologies.

Des de Foment s’insisteix que es vol actuar amb un respecte escrupolós a les competències de les altres administracions a les quals es convida a participar al setembre a la Conferència Nacional del Transport Terrestre per tractar d’aquesta i altres qüestions.

Pel que fa a la segona jornada de vaga d’ahir, els taxistes van optar per fer una marxa lenta des de l’aeroport del Prat i fins al port de Barcelona i van generar un col·lapse viari en una zona que habitualment ja presenta molts problemes de congestió viària.

LA XIFRA

1
llicència
de vehicles VTC per cada 30 de taxis és la regulació del sector aprovada per l’Àrea Metropolitana.

Volen regular la vaga en el sector aeri

L’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave) ha demanat al govern espanyol que reguli el dret a vaga dels treballadors del sector aeri per donar major garantia de protecció als drets dels passatgers. La petició la van concretar ahir en el transcurs d’una entrevista amb la secretària d’estat de Turisme, Isabel Oliver, trobada que va coincidir amb el segon dia d’aturada del personal de cabina de Ryanair.

El conflicte laboral a la companyia irlandesa amenaça de créixer, ja que ahir el sindicat de pilots Sepla va anunciar que demandarà l’empresa davant l’Audiencia Nacional perquè té els seus treballadors sota la legislació laboral d’Irlanda. A Sepla hi ha afiliats 500 dels 800 pilots que Ryanair té a l’Estat espanyol.

En la jornada de vaga d’ahir es van cancel·lar 78 vols que havien de sortir d’aeroports catalans, sense que es produïssin complicacions sobrevingudes en el servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.