La família de l'home mort de Tordera diu que la policia li ho va comunicar nou hores després

La víctima és Jorge Pradenas Bermúdez, de 43 anys

«Ens van dir que van trobar el cadàver a les nou del matí, però no va ser fins a un quart de set de la tarda que ens van trucar per comunicar-nos-ho oficialment.» Juan Luna, oncle de l'home que va aparèixer mort dimarts al matí en una pista forestal de la urbanització de Sant Llop, a prop d'Hortsavinyà, es lamentava ahir de la falta d'informació i del retard de la policia catalana a l'hora d'informar la família de la víctima.

«Vam saber que havien trobat un cadàver a Tordera per la televisió, la ràdio i la premsa en format digital, però en cap moment ens va passar pel cap que fos ell. No són maneres.» Ell és Jorge Pradenas Bermúdez, de 43 anys i natural de Badalona, on viuen els pares i els germans. Constava com a veí de Tordera perquè estava empadronat al mateix hostal on treballava de cambrer des de feia 23 anys, segons explica el seu oncle. «No sabem encara, perquè no ens han volgut explicar res, si anava o tornava de la feina, si va morir com a conseqüència del fred o si duia mòbil amb el qual podia haver fet una trucada de socors», assenyala Juan Luna, que assegura que el seu nebot «no patia cap tipus de malaltia». Una de les hipòtesis amb les quals treballa la policia catalana per saber les causes de la mort de Jorge Pradenas és que hagués pogut tenir una indisposició que li fes perdre el coneixement i li provoqués la caiguda. El cadàver, segons fonts de la investigació, va ser trobat bocaterrosa i sembla que poques hores després de la mort, perquè a l'esquena no acumulava neu del temporal que va arrasar la zona fins a la matinada de dimarts.

«Ens van dir que havien trigat quatre hores a baixar-lo i que havien aprofitat els serveis d'un vehicle judicial que actuava a Calella per fer l'aixecament del cadàver abans de traslladar-lo al dipòsit», recorda Luna, que afegeix que no entén «per què en aquest reconeixement i amb la documentació que duia a sobre en Jorge l'autoritat no va posar més interès a localitzar la família. Els primers que haurien d'haver sabut que era mort».

Juan Luna i la resta de la família, que afirma que estan «destrossats i desconcertats davant d'una manca tan gran de respecte i sensibilitat», ha assenyalat que estan esperant els resultats de l'autòpsia, «que esperem que ens facin arribar primer a nosaltres abans que no pas a la premsa». Tot i això, Luna assegura que farà arribar la seva queixa «als alts càrrecs» del Departament d'Interior «perquè un cas així no s'ha de tornar a repetir».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona
Societat

Mor Yumi Katsura, dissenyadora de moda que va popularitzar els vestits nupcials al Japó

societat

Denuncien que la vulnerabilitat es cronifica a Catalunya

barcelona
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera