Societat

Més de 500 persones amb els Marrecs, a Tarragona

Membres de set colles de les comarques gironines es desplaçaran a la Tarraco Arena per acompanyar i donar suport als castellers saltencs

La diada d’avui reuneix les dotze millors colles de Catalunya

Un espectacle de primer nivell i un escenari propici perquè les colles castelleres duguin a terme les seves millors construccions. És el gran aparador internacional que suposa el concurs de castells de Tarragona, en què avui actuaran els Marrecs de Salt. La primera diada es va encetar el 30 de setembre, a Torredembarra. Es tracta d’un esdeveniment amb projecció mundial que va viure la segona jornada ahir a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona, on avui tindrà lloc la diada gran i més esperada del concurs. Les comarques gironines estaran molt presents a la capital tarragonina, ja que els Marrecs de Salt hi mobilitzaran més de 500 persones.

Aquest 2018, ha fet vint anys que la colla saltenca va participar per primera vegada en el concurs de castells de Tarragona. Sens dubte, però, enguany afronten el diumenge amb especial emoció i entusiasme, perquè és el primer cop que els Marrecs s’han classificat per a la diada gran com a una de les millors dotze colles del país.

Per a una fita tan important, els de la camisa blau Ter intentaran repetir la seva millor actuació: el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8 i la torre de 8 amb folre. Totes tres construccions juntes les van aconseguir dur a terme amb èxit en la diada castellera de les Fires de Sant Narcís de Girona de l’any passat, així com en la festa major de Salt, també del 2017. I és que, des dels Marrecs, s’assenyala que la seva intenció és treballar pas a pas, amb la voluntat de consolidar aquestes construccions per, després, poder emprendre un projecte més gran i ambiciós, com ara el 4 de 9.

A banda dels mateixos Marrecs i de veïns i veïnes de Salt i d’arreu de les comarques gironines, avui estaran acompanyats a Tarragona per membres de set colles més de la demarcació que es mobilitzaran fins allí per donar-los força: els Vailets de l’Empordà, la colla castellera de Figueres, Els Xoriguers de la Universitat de Girona (UdG), la colla castellera de la Cerdanya, els Minyons de Santa Cristina, els Xerrics d’Olot i els Esperxats de l’Estany. Comptaran, així mateix, amb el suport d’altres colles de fora del territori gironí. Aquesta setmana, per exemple, van rebre la confirmació que també els acompanyaran i hi faran pinya membres de la colla castellera de Madrid, coneguda amb el sobrenom de Los Gatos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona