Societat

El govern balear demana que es declari zona catastròfica el territori afectat pel temporal

El Consell decreta tres dies de dol oficial a les illes per les deu víctimes mortals

Continua la recerca del menor desaparegut

El govern de les Illes Balears ha acordat aquest dimecres demanar al govern espanyol que declari zona catastròfica la comarca de Llevant de Mallorca on la torrentada ha provocat almenys 10 víctimes mortals, un nombre indeterminat de desapareguts i importants danys materials. El Consell ha decretat tres dies de dol oficial a les illes .

L’executiu balear s’ha reunit aquesta tarda de manera extraordinària amb motiu de les inundacions d’ahir dimarts a Mallorca. Durant la sessió s’ha aprovat la creació d’un grup d’intervenció social urgent, format per la Conselleria de Serveis Socials, el Consell Insular de Mallorca i els ajuntaments de Sant Llorenç des Cardassar, de Son Servera i d’Artà.

El grup, format per un equip de 22 treballadors socials, es desplegarà a partir del proper divendres per avaluar in situ els danys en els habitatges afectats per les inundacions. L’equip es desplaçarà casa per casa i tramitarà prestacions econòmiques d’urgència social amb la finalitat de cobrir despeses immediates de les famílies afectades. L’acord habilita el govern per dotar dels fons necessaris per atendre aquestes prestacions.

L’executiu també ha aprovat un acord per agilitzar l’actuació de la conselleria d’Hisenda per tramitar les inversions necessàries per afrontar els efectes de les riuades.

La presidenta del govern, Francina Armengol, ha recordat que a partir del proper dilluns ja es podran sol·licitar ajuts a través dels ajuntaments per afrontar danys personals i materials patits als habitatges o a establiments mercantils, industrials i de serveis.

Així mateix, s’ha acordat sol·licitar al Consell de Ministres que declari el territori zona afectada greument per una emergència de protecció civil el territori i que aquesta declaració inclogui totes les ajudes i mesures que preveu la Llei del Sistema Nacional de Protecció Civil. En concret, mesures com ajuts econòmics a particulars en el seu habitatge habitual, compensacions per a corporacions locals o establiments industrials, subvencions per a la xarxa viària, obertura de línies de préstec preferencials, entre d’altres, a més d’altres mesures fiscals, laborals i sobre la seguretat social. El govern balear espera que l’executiu espanyol aprovi la declaració al Consell de Ministres de la setmana vinent.

Finalment, el consell de govern ha decretat tres dies de dol oficial a les Illes Balears, fins a la mitjanit del dissabte 13 d’octubre.

Armengol ha expressat, en nom del govern, el condol per a totes les famílies i els amics de les persones que han mort i ha agraït a totes les persones que s’han mobilitzat per oferir ajuda als afectats.

Deu morts i almenys un desaparegut

Segons l’últim balanç de les autoritats balears, les inundacions han segat la vida de 10 persones, 6 homes i 4 dones. Una de les víctimes mortals encara no ha estat identificada (un home), tres són estrangeres (un matrimoni britànic i una dona holandesa) i la resta són de nacionalitat espanyola (2 dones i 4 homes).

Tres de les persones mortes han estat localitzades a Sant Llorenç de Cardassar, tres a s’Illot, dues a Artà i dues a Son Carrió.

Els efectius d’emergències continuen aquest vespre la recerca d’un menor desaparegut .

L’operatiu es centrarà demà dijous en les tasques de suport a la població de totes les poblacions afectades per tal d’anar restablint la normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva