Societat

Descobrir l’oferta cultural de les comarques gironines

Som Cultura 2018 proposa una cinquantena d’activitats genuïnes aquest mes de novembre per gaudir de l’oferta cultural, patrimonial i d’espectacles a la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Una jornada a Figueres per descobrir la infantesa i la joventut de Salvador Dalí, una marató de tallers infantils dels museus gironins a Sant Feliu de Guíxols o una trobada d’instagramers a la Fortalesa de Sant Julià de Ramis. Aquests són només algunes de les propostes que ofereix la tercera edició del Som Cultura, el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, que aquest any proposa una cinquantena d’activitats ofertes per les entitats i empreses associades al Club de màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. El festival estructura les propostes geogràficament: els dies 3 i 4 de novembre a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà; els dies 10 i 11 a les comarques del Pla de l’Estany i la Garrotxa; el 17 i 18 a les comarques del Ripollès i la Cerdanya, i el 24 i 25 al Gironès i la Selva. D’altra banda, també es presenten agrupades en quatre blocs: visites per descobrir el patrimoni, visites teatralitzades, música i art als museus i, finalment, activitats inclusives. D’aquestes últimes destaca especialment una visita guiada adaptada per a persones amb problemes d’Alzheimer al monestir de Sant Pere de Galligants de Girona i una visita per a persones amb discapacitat visual al jaciment d’Ullastret.

Amb tota aquesta oferta, el Som Cultura 2018 espera superar les xifres de l’any passat, que va tancar la segona edició amb uns 2.000 participants. Tot i que, segons ens comenta Carles Cereijo, de l’organització: “Les xifres finals no ens preocupen gaire, apostem per la qualitat, i l’objectiu bàsic que busquem és que es tingui clar que durant aquest mes de novembre es pot gaudir d’activitats realment genuïnes, amb gran valor afegit, unint propostes conjuntes de diferents associats, com per exemple a Figueres, on es pot disfrutar d’un acte organitzat pels diferents museus de la vila.”

Dades d’interès:

Dates: tot el mes de novembre a les comarques gironines.

Més informació i inscripcions a: https://somcultura.costabrava.org

Música i art als museus

Redacció

De la marca Costa Brava Girona Festivals, sorgeixen propostes musicals combinades, com ara el concert de Lídia Pujol al monestir de Sant Miquel de Cruïlles, amb visita guiada a l’espai i tast de productes empordanesos a càrrec d’Ítaca i el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament local; l’actuació de Les Anxovetes a l’Alfolí de la Sal de l’Escala, amb visita al remodelat cementiri mariner del municipi; l’espectacle de Gespa Teatre amb el Festival Amb So de Cobla al Museu de Pesca de Palamós amb lectures dramatitzades, cançons i música de cobla amb so de mar, i el Festival Càntut a Cassà de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Detenen dues veteranes activistes per atacar la Carta Magna

Barcelona
Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA