Societat

Detectat el primer cas de dengue autòcton a Catalunya en un home jove resident al Barcelonès Nord que ja està curat

El pacient afirma que no havia viatjat a cap zona endèmica d’aquesta malaltia ni a cap altre territori de l’Estat

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha confirmat aquest divendres el primer cas de dengue autòcton a Catalunya. Es tracta d’un home jove resident al Barcelonès Nord, que afirma que no havia viatjat a cap zona endèmica d’aquesta malaltia ni a cap altre territori de l’Estat.

El pacient va iniciar els símptomes entre el 16 i el 18 d’octubre. Tenia malestar, febre i mal de cap, però ara ja està recuperat. Aquest és el sisè cas a tot l’Estat de dengue autòcton. Fins ara tots els casos registrats a Catalunya havien estat importants. En el que portem d’any se n’han confirmat 52.

La malaltia causada pel virus del dengue es contrau per la picada de mosquits infectats, igual que altres malalties, com són el chikungunya, la febre del zika i la febre groga. Actualment és una malaltia endèmica a la major part dels països tropicals i subtropicals d’Amèrica Central, el Carib, Amèrica del Sud, el sud-est asiàtic, el sud del pacífic i a diversos països d’Àfrica.

L’OMS estima que cada any tenen lloc entre 50 i 100 milions d’infeccions, entre les quals hi ha uns 500.000 casos de dengue greu i unes 22.000 defuncions, majoritàriament entre població infantil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia