Vacances al cor dels Alps

Als Alps austríacs, frontera amb Alemanya, Itàlia i Suïssa, hi ha una petita regió que ha esdevingut un dels destins més atractius del centre d'Europa: el Tirol

L'emoció del blanc tot ho impregna. La neu presideix la zona gran part de l'any i es retira, discreta, per deixar pas al verd més pur, quan l'estiu ha arribat. El Tirol és una regió alpina dividida entre Àustria (Tirol del Nord i Oriental) i Itàlia (Tirol del Sud) i on natura i cultura, tradició i modernitat, formen una simbiosi perfecta. Avui us convidem a fer una escapada per la zona austríaca.

Al cor dels Alps austríacs, tant a l'estiu com a l'hivern, hi ha lloc per a tothom. Qui s'interessi per la cultura trobarà a Innsbruck el seu principal punt d'interès. La capital l'espera. També a la regió de Hall-Wattens sobresurten delícies turístiques com la petita ciutat de Hall, de marcada influència medieval i amb el centre històric més gran del Tirol. O els Mons de Cristall de Swarovski.

Els amants de l'esport troben la seva meca en Kitzbühel o en St. Anton am Arlberg. I per a les famílies amb nens, el Tirol regala veritables vacances daurades. Parcs d'atraccions, pistes de trineu d'estiu, rutes guiades de trekking, cursos de escalada... només són un parell d'exemples per mostrar que allà no hi ha lloc per a l'avorriment.

Una alternativa molt sovintejada per les famílies són les estades en una granja. A la zona n'hi ha unes 400. El paisatge muntanyós només permet que un 13% de la superfície del Tirol sigui habitable. Així, no és estrany que, malgrat els vuit milions de turistes anuals, encara es trobin els anomenats hereus de la soledat, els grangers de muntanya. Una forma de vida en què sembla que el temps ha detingut. Uns dies en una granja tirolesa ens permeten veure com viuen i participar en tradicions ancestrals, como ara la baixada del ramat des de les verdes pastures alpines.

Alhora, el Tirol es una regió rica en monuments i de gran herència cultural. Una de les troballes més interessants per al viatger és Innsbruck, la capital. El centre històric de 800 anys d'antiguitat amb la teuladeta d'or, símbol de la ciutat, i el teló de fons que forma la Cadena del Nord impressionen i enamoren. D'entre los nombrosos monuments destaca l'església de la Cort.

No gaire lluny, a l'est d'Innsbruck, trobem una petita joia històrica: Hall, la ciutat de les monedes. Allà es va encunyar el primer taler. Al museu del castell Hasegg hom es pot submergir en la història de la moneda i escalar pels 186 graons de la Torre de la Moneda. Fins i tot el visitant podrà encunyar la seva pròpia moneda.

Plena de reptes esportius i luxe es presenta Kitzbühe, una petita i elegant ciutat de rústic encant al mig d'un majestuós entorn muntanyenc que ens regala una interminable oferta esportiva, hotels de primera classe, exclusius comerços...

Bressol de l'esquí alpí és St. Anton am Arlberg, un poble de muntanya que combina una il·limitada oferta esportiva entre muntanyes amb una extraordinària gastronomia i propostes de salut i bellesa.

DADES D'INTERÈS

Situació. Al sud d'Àustria, frontera amb Alemanya, Itàlia i Suïssa.
Extensió. 12.647,71 km². Són dues regions (Tirol del Nord i de l'Est) separades per Itàlia (Tirol del Sud) i Salzburg.
Moneda. Euro
Idioma. Alemany

DADES D'INTERÈS

Oficina de turisme Tirol. Telèfon: 43 (0)51272720 [email protected] www.es.tirol.at
Oficina de turisme Innsbruck Telèfon: 43 (0)51259850 www.innsbruck.info


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet