Societat

Primer any amb candidats negres per ser Baltasar en la cavalcada de Girona

La junta dels Manaies triarà dilluns els tres personatges principals

Entre els set noms a votació per ser algun dels tres reis n’hi ha tres de raça negra

Els Manaies de Girona, que organitzen la cavalcada de Reis a la ciutat, triaran dilluns les personalitats gironines que representaran els tres personatges principals i entre els noms que tindran sobre la taula hi haurà per primer any diversos candidats negres. Segons concreta el president dels Manaies, Narcís Reixach, hi ha set persones que han estat proposades per ser Melcior, Gaspar i Baltasar pels seus mèrits en l’àmbit social o cultural al llarg d’aquest any i d’aquests set, tres són de raça negra. La capital gironina probablement, doncs, tindrà per primera vegada un rei Baltasar que no s’haurà de pintar, un tema que ha generat polèmica els darrers anys. Reixach, però, deixa clar que “ningú té més o menys dret” i que “pel fet de ser d’un color no es tindrà preferència”, ja que a l’hora de votar es tenen sobretot en compte els mèrits. En aquest sentit, assenyala que el més important és “donar llibertat a la gent” i recorda el cas fa uns anys d’un noi negre que va formar part de la comitiva “i se’l va pintar de blanc perquè ell ho va voler”. També té clar que aquest tema “a la llarga “s’anirà normalitzant” gràcies a la integració.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va destacar ahir a Twitter que per primer cop hi haurà diverses persones negres com a candidates a ser rei negre. Ho va fer usant l’etiqueta #BaltasarDeVeritat, una campanya impulsada ahir per Casa Nostra És Casa Vostra que reclama als consistoris catalans que es deixi de pintar reis i patges negres, cosa que consideren “una pràctica racista”, i que participin en les cavalcades persones negres de veritat.

LA DATA

10.12.18
és el dia
que la junta dels Manaies decidirà les personalitats gironines que representaran els reis a la cavalcada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia