Societat

Els taxistes rebutgen l’oferta de la Generalitat d’ampliar el temps de precontractació de les VTC i mantenen la vaga

L’assemblea de Passeig de Gràcia acorda continuar la protesta malgrat que el portaveu d’Élite Taxi recomanés aixecar l’acampada de vehicles

Els taxistes mantenen la vaga. L’assemblea de Passeig de Gràcia ha rebutjat aquest dissabte a la nit l’oferta de la Generalitat d’ampliar el temps de precontractació de les VTC. Així, els vehicles continuaran aquesta nit a la cruïlla entre Gran Via i Passeig de Gràcia, tot i l’oferta del Govern després de quatre hores de reunió.

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha recomanat durant el debat assembleari aixecar l’acampada de vehicles per donar peu a la negociació amb la Generalitat, però els taxistes han apostat per continuar la protesta, amb una àmplia majoria. Álvarez havia defensat que l’oferta de l’executiu “obria una porta” per a millorar les condicions del sector, una opinió que no ha rebut el quòrum de l’assemblea.

En un contacte amb la premsa després de l’assemblea, Álvarez ha concretat que la “condició” del Govern per obrir la porta a ampliar el temps de precontractació de les VTC era que els taxistes aixequessin la vaga aquest dissabte a la nit. “Però l’assemblea és sobirana i ha decidit no fer-ho”. El propi Álvarez es posarà en contacte amb la conselleria en les properes hores per explicar la decisió de l’assemblea. Sigui com sigui, el portaveu d’Élite Taxi ha opinat que govern i Àrea Metropolitana havien fet avui “una passa endavant”.

El debat de l’assemblea d’aquesta nit ha tingut alguns moments de tensió. En un instant, un dels taxistes s’ha queixat contínuament en contra dels qui apostaven per aixecar la vaga. En tallar contínuament diverses intervencions, alguns taxistes l’han escridassat volent-lo fer fora de l’assemblea.

Quan els periodistes i càmeres han gravat l’escena, almenys quatre treballadors han increpat els professionals de la comunicació, amb amenaces incloses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Demanen la dimissió dels directius del canal d’Urgell

Mollerussa

CCOO tanca un acord amb l’empresa Llansà SA que posa fi a la vaga

llançà
societat

Els Miquelets tornen a desembarcar a la platja d’Arenys

arenys de mar
Societat

Nova manifestació de treballadors de presons per reclamar més seguretat

Barcelona
PUIGCERDÀ

El consistori perseguirà i denunciarà les actituds incíviques

PUIGCERDÀ
societat

L’Ascensió de Granollers engega motors

GRANOLLERS
ROSES

L’Àrea de Turisme promou l’estalvi d’aigua en hotels i càmpings

ROSES
societat

L’acampada de la UB es mantindrà el 12-M si el rectorat no respon

Barcelona
infraestructures

Adjudicades les obres d’una nova via ciclista al corredor de la C-66

celrà