Societat

Els taxistes desconvoquen la vaga indefinida

Els conductors han començat a retirar els cotxes de la Gran Via de Barcelona a partir de les sis del matí

En total han votat en la consulta 4.774 persones, poc més del 32% dels taxistes que tenen dret a vot

Els taxistes han decidit desconvocar la vaga després de sis dies de mobilitzacions. Els conductors han acceptat per 2.508 vots a favor i 2.177 vots en contra aixecar l’aturada i tornar a treballar, després que el govern oferís una precontractació de 15 minuts pels cotxes VTC ampliable a una hora a través de la regulació de l’AMB.

A més, la proposta de decret de l’executiu preveu la prohibició de la geolocalització i que els cotxes de plataformes com Uber o Cabify no puguin circular per la ciutat sense servei. Els taxistes han desconvocat les aturades i han anunciat que retiraran els cotxes de la Gran Via a partir de les sis del matí.

Tot plegat, després d’una tensa jornada que ha provocat la dimissió del fins ara líder del comitè de vaga, Alberto ‘Tito’ Álvarez. El resultat s’ha fet públic a Plaça Catalunya a dos quarts de dues de la matinada de dijous i després d’hores de retards en les votacions.

En total, han votat 4.774 persones, de les quals 3.761 són taxistes autònoms i 1.013 assalariats. Tenien dret a exercir el seu vot, d’acord amb les dades oficials que havien difós els taxistes, 14.500 conductors, el que situaria la participació en poc més del 32%. Hi ha hagut 19 vots en blanc i 3 nuls.

Els taxistes han començat a marxar de la Gran Via de Barcelona a partir de les sis del matí. L’artèria queda oberta al trànsit amb la circulació restablerta i normalitzada.

En canvi, els conductors de vehicles VTC mantenen dos carrils ocupats de l’avinguda Diagonal, segons ha informat la Guàrdia Urbana. En concret, d’entrada a la ciutat estan aparcats en dos carrils des del carrer Numància fins a la plaça Francesc Macià, i de sortida ocupen dos més des de la mateixa plaça fins a Pius XII.

Malgrat tot, el portaveu d’Elite Taxi ha volgut avisar que els taxistes donen una “treva” però que “si la Generalitat no compleix tornarem als carrers”.

Concretament, en una roda de premsa aquest dijous al matí per valorar la decisió del sector d’acceptar la proposta del govern per regular els serveis VTC, Álvarez ha obert la porta a manifestar-se durant el Mobile World Congress; precisament una de les línies vermelles que va posar la Generalitat per negociar amb els taxistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia