Societat

Prop de mil alumnes afectats per la suspensió del transport escolar als Pallars, Berguedà, Alta Ribagorça i Solsonès

El plans Neucat i Ventcat continuen en estat d’alerta

Diversos sectors del Pirineu per sobre dels 1.500 metres acumulen més de 50 centímetres de neu nova

El 112 ha rebut prop d’un centenar de trucades en total des de l’inici de l’episodi

Gairebé un miler d’alumnes estan afectats per la suspensió del transport escolar, en concret 948. Al Pallars Sobirà hi ha 35 rutes anul·lades amb 370 nens; al Berguedà són 19 les línies afectades amb 302 estudiants; al Pallars Jussà hi ha 18 rutes i 133 alumnes; a l’Alta Ribagorça hi ha set línies afectades i 138 escolars, i al Solsonès hi ha una sola línia amb cinc alumnes. La resta de comarques no registren afectacions. El pla Neucat de Protecció Civil continua en estat d’alerta.

La intensa nevada d’aquesta nit també ha afectat el servei del porta a porta a la comarca del Berguedà i s’ha hagut d’anul·lar a Sant Julià de Cerdanyola i Cercs. A Berga, s’ha iniciat més tard, a dos quarts d’onze, i a Avià, Guardiola de Berguedà, Vilada, La Pobla de Lillet i Bagà es començarà a partir de les dotze del migdia. En el cas de la Pobla de Lillet i Bagà, la recollida es concentrarà en un punt del municipi. En un comunicat, el Consell Comarcal del Berguedà ha agraït “l’esforç i comprensió” dels veïns, i ha recordat que, en cas d’urgència, es poden utilitzar les àrees d’emergència.

Diversos sectors del Pirineu per sobre dels 1.500 metres d’altitud han acumulat més de 50 centímetres de neu nova des de l’inici de la nevada el 22 de gener. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la redistribució pel vent ha generat importants sobreacumulacions. A Certascan (2.400 metres) s’han registrat 73 centímetres, a Sant Joan de l’Erm (1.720) se n’han acumulat 65, i a Malniu (2.230), 62. A Sasseuva (2.228 metres) i a la Bonaigua (2.266) hi ha 53 centímetres de neu nova. A més, han caigut 42 centímetres a Ulldeter (2.410) i 40 a Núria (1.971 metres) i a Os de Civís (1.640). Al Cadí Nord (2.143 metres) hi ha 32 centímetres, i a Port del Comte, 10.

El vent, al Vallès Occidental

Els Bombers han atès 38 serveis per vent entre les 11 hores i les 13, la majoria a l’entorn metropolità. 39 avisos són de la Regió Metropolitana Nord i 29 de la Sud. A més, han fet 9 serveis a Tarragona, 6 a la zona de Girona, 5 a la regió central, 3 a la regió de Lleida i un de sol a Terres de l’Ebre. En total els Bombers han registrat 91 avisos des de dimecres a les 20 hores. Entre les 8 i les deu del matí havien atès 26 serveis. La majoria es concentra a la comarca del Vallès Occidental. No hi ha cap incidència greu.

D’altra banda, el 112 ha rebut prop d’un centenar de trucades en total des de l’inici de l’episodi. La majoria d’alertes són per obstacles a la calçada, cobertes, arbres i tendals. També el Vallès Occidental destaca com la primera comarca en nombre de trucades, amb 33. Des del Baix Llobregat se n’han fet 18 i des del Barcelonès, 17. Per municipis, hi ha hagut 15 avisos fets des de Sant Joan Despí, 13 des de Barcelona i 12 des de Terrassa. El pla Ventcat està en estat d’alerta.

Pobles del Pirineu

La forta nevada que ha caigut a tot el Pallars, de nord a sud, ha complicat les tasques de neteja de les vies locals, aquelles que porten als pobles més petits. Tot i que les màquines llevaneu no han deixat de treballar els quilòmetres de carreteres a netejar són moltes i alguns pobles del Sobirà com Baiasca, Arestui o Aidí encara esperen que les llevaneu arribin al poble. Al Jussà dels 475 quilòmetres de carreteres, un total de 229 les gestiona el Consell Comarcal. L’ens lamenta que té el doble de quilòmetres que la Generalitat, la Diputació conjuntament. Quan les nevades són generalitzades els mitjans comarcals no donen l’abast i demanen paciència als veïns. Argumenten que es van netejant totes les vies de manera progressiva. El vent comença a bufar i fa que la neu compliqui la visibilitat als conductors en algunes carreteres i la neu torni a la calçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA