Societat

Sant Feliu de Guíxols reparteix uns 2.000 ‘uriços’

La ‘uriçada’ popular de demà als jardins Juli Garreta de la vila és l’acte central de la campanya gastronòmica Temps d’Uriços, en què enguany participen una vintena de restaurants

Als mesos de gener i febrer és quan els uriços –també anomenats garotes, garoines o eriçons de mar– són més bons. Per això, durant l’època en què estan en el punt òptim, diverses poblacions proposen campanyes gastronòmiques per degustar-los. A Sant Feliu de Guíxols té lloc la campanya Temps d’Uriços, en la qual, fins al febrer, dinou restaurants de la zona ofereixen menús amb la garoina com a protagonista. Però a més, i com a acte central de la campanya, demà a partir de les onze del matí, té lloc una uriçada popular als jardins Juli Garreta de la localitat empordanesa. L’Ajuntament ha comprat als mariscadors locals uns 2.000 uriços, que donaran per servir unes 300 racions –se serveixen sis eriçons, una copa de cava i pa–. I tot per 6 euros, “un preu més baix que als restaurants perquè la idea és dinamitzar la campanya un dia i que la gent es quedi amb ganes de menjar-ne més i després vagi als establiments participants”, expliquen des de l’organització, que estan satisfets de l’èxit de la diada: “Cada any comprem més uriços i cada any fem curt.” En cas de pluja la uriçada es farà igualment; només canviaria la data si, per mal temps, els mariscadors no poguessin anar a la mar. Llavors es faria el dissabte següent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia