Societat

HONGRIA

Orbán elimina impostos a les dones amb fills per frenar la immigració

El govern hongarès vol frenar la immigració incentivant mesures per afavorir la natalitat i la família i, en teoria, compensar així l’envelliment demogràfic. El primer ministre, el conservador xenòfob Viktor Orbán, ha anunciat que les dones que criïn almenys quatre fills no hauran de pagar l’impost personal de la renda. A més, les dones que es casin per primer cop tindran dret a demanar un préstec bonificat per valor d’uns 32.000 euros. El deute serà eliminat quan neixi el segon fill, i tot el préstec es liquidarà quan neixi el tercer descendent.

El govern d’Orbán és un dels més contraris a la immigració. El president hongarès va justificar el paquet d’aquests ajuts assegurant: “Cada cop hi ha menys nens que neixen a Europa. Per a Occident, la resposta és la immigració. Per cada nen que no neix, n’hi ha d’haver un altre que vingui i així els números estaran bé.” Per Orbán, però, el seu país “no necessita números. Necessitem nens hongaresos”. Segons ell, “Brussel·les té un pla de set punts per convertir Europa en un continent d’immigració”. Els ajuts són “la resposta per als hongaresos, no per a la immigració”, afirma Orbán. El paquet de mesures també inclou préstecs per a famílies que tinguin almenys dos fills, destinats a la compra d’habitatges o de cotxes.

Precisament, la posició contra la immigració permet a Hongria i als Estats Units redefinir la seva relació. El secretari d’Estat nord-americà, Mike Pompeo, va iniciar ahir a la capital hongaresa la seva gira centreeuropea. El seu homòleg hongarès, Péter Szijjártó, ha remarcat que la visita demostra “la bona sintonia de dos països que refusen el Pacte Mundial sobre Migració de l’ONU”. De fet, el govern d’Orbán va ser l’únic europeu que va donar suport a Trump en la seva cursa presidencial.

Fonts diplomàtiques apunten que la visita de Pompeo a Hongria vol contrarestar les bones relacions que Hongria té amb Rússia i la Xina. La delegació dels EUA parlarà també amb ONG que critiquen les polítiques d’Orbán.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona