Societat

Incertesa entre pares de nens de ventre de lloguer

L’Estat retira en dos dies la prova d’ADN per poder inscriure els infants d’Ucraïna

La decisió del Ministeri de Justícia espanyol de “deixar sense efectes” la instrucció que va enviar, dijous, la Direcció General de Registres i del Notariat als consolats espanyols en què s’obria la porta a inscriure les criatures concebudes a l’estranger per gestació subrogada amb una prova d’ADN que certifiqués la paternitat o maternitat d’un dels progenitors, ha provocat incertesa i angoixa en una trentena de famílies que hi ha Ucraïna per poder completar aquest procés.

A través d’un comunicat que va difondre dissabte a la tarda, el govern espanyol es va fer enrere recordant que “aquesta és una pràctica prohibida” a l’Estat espanyol i que “s’ha compromès a perseguir les agències i establiments que ofereixen aquests serveis”. Atesa la impotència expressada per les diferents famílies per la decisió que anul·lava la primera instrucció, l’ambaixada espanyola Kíev es va comprometre a treballar amb Ucraïna per estudiar alternatives que els permetin poder recollir els nadons. Així ho expressava en un comunicat el ministeri d’Afers Exteriors destacant que l’ambaixada “atendrà de forma individualitzada” les famílies per “informar-les sobre la legislació vigent i les possibilitats legals” amb l’objectiu d’“ajudar-les a buscar la millor solució possible” conjuntament amb el Ministeri de Justícia.

Els contractes de gestació subrogada que permet que una persona o parella tinguin un fill mitjançant una dona que es quedi embarassada amb reproducció assistida són nuls a l’Estat espanyol. Per això moltes famílies van viatjar a Ucraïna per fer aquest procés, que pot arribar a costar fins a 60.000 euros. Abans de l’ordre d’acceptar les proves d’ADN, que després ha canviat, necessitaven una sentència prèvia de filiació del menor, que moltes no van poder aconseguir.

“Ens sentim abandonats”

Entre les moltes famílies afectades a Kíev hi ha una parella de catalans, la Mar i el Sergi, que ahir, en declaracions a TV3, asseguraven que se sentien “abandonats i desemparats” pel govern espanyol tenint un fill acabat de néixer i sense saber quan els permetran marxar després de viure a Ucraïna durant un mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES