Societat

La UGT alerta que set de cada deu treballadors mileuristes són dones

El sindicat diu que en els darrers deu anys l’atur s’ha reduït més entre els gironins que entre les gironines

El lema del 8-M, “En igualtat, seguim igual”

La reducció de l’atur, els darrers deu anys a les comarques gironines, s’ha produït a dues velocitats: la disminució ha estat quatre vegades superior entre els homes que entre les dones, segons dades de la UGT. Entre els gironins, l’atur ha baixat un 31% (ha passat de les 30.000 persones a les 17.000), mentre que entre les dones la reducció ha estat del 9% (ha passat de les 23.000 persones a les 21.000). “Hi ha dues marxes a l’hora de sortir de la crisi i estan clarament marcades pel gènere”, ha manifestat Xavier Casas, secretari general de la UGT a les comarques gironines. A més de les diferències entre homes i dones, també n’hi ha entre comarques. D’acord amb les dades de la UGT, a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, el Ripollès, la Cerdanya i la Selva, la taxa d’atur entre les dones és un 25% superior a la dels homes, mentre que al Gironès i el Pla de l’Estany la diferència baixa deu punts i se situa en un 15%. “En un 92% dels municipis, la taxa d’atur és més elevada entre les dones que entre els homes i aquesta situació es manté en el temps; aquesta situació com una anomalia”, va manifestar Casas.

Una altra dada destacada pel sindicat és que set de cada deu treballadors mileuristes són dones. I la bretxa salarial se situa entre un 25% i un 30%. Les dones treballen gratuïtament 54 dies l’any. A més, el 92% de les excedències les continuen agafant les dones. I a l’hora de jubilar-se, les dones cobren de mitjana 774 euros al mes, 447 euros menys que els homes (que tenen una percepció de 1.200 euros al mes de mitjana). Així, les dones jubilades disposen de 15 euros menys al dia que els homes. Aquestes són algunes de les dades que ha donat a conèixer la UGT amb motiu del Dia de la Dona. El sindicat torna a convocar els treballadors a fer dues hores de vaga amb el lema “En igualtat, seguim igual”.

LA XIFRA

31
per cent
és el percentatge de reducció d’atur que s’ha registrat entre els gironins. Entre les dones, ha estat del 9%.

“Volem ocupació però de qualitat”

La derogació de la reforma laboral, l’increment dels pressupostos en polítiques d’igualtat i la retallada de la bretxa salarial són algunes de les mesures que proposa la UGT per lluitar contra la discriminació laboral. “No volem treballar sinó ocupació de qualitat”, va manifestar la secretària d’igualtat de la UGT, Eva Gajardo, que dilluns va participar a Girona en una assemblea de delegats per preparar el 8-M.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES