Societat

Els Manaies homenatgen monsenyor Enric Pèlach

El fan pendonista d’honor a títol pòstum pels 75 anys de la secció de vestes

El penó el durà el seu nebot

La Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona celebra aquest any el 75è aniversari de la seva secció de vestes i per això ha decidit que el pendonista d’honor a títol pòstum sigui monsenyor Enric Pèlach i Feliu, primer consiliari de la confraria. El penó el portarà el seu nebot, el confrare Francesc Pèlach i Buson.

La celebració dels 75 anys de les vestes dels Manaies es commemorarà, a més, amb diversos actes al llarg dels pròxims mesos, que es presentaran oficialment avui.

El pendonista d’honor

Enric Pèlach i Feliu (Anglès, 1917 – Abancay, 2017) va ser ordenat sacerdot el 6 de gener del 1944 i es va especialitzar en temes de missionologia. Va treballar com a formador al seminari menor de Girona i es va dedicar a l’atenció espiritual de sacerdots. El 1947 va ser designat com a primer consiliari de la Confraria de Jesús Crucificicat - Manaies de Girona. Va passar bona part de la seva vida al Perú. Membre de l’Opus Dei, el 1957 va ser destinat a la prelatura d’aquesta organització de Yayous i després va ser nomenat vicari general. El 1968 va ser consagrat bisbe i després va ser destinat com a bisbe a Abancay, a la zona andina. Va exercir-hi fins al 1992, quan es va haver de retirar per raons d’edat. Hi va promoure tasques educatives, assistencials i sanitàries i va treballar especialment en la catequesi dels nadius. Va publicar diversos llibres de formació religiosa, alguns dels quals en quítxua, tasca que va desenvolupar amb el suport econòmic de l’entitat gironina Amics d’Abancay, que el 2006 va traduir i publicar el llibre De Girona als Andes: memòries d’un bisbe gironí al servei dels pobres d’Abancay.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona