Societat

El líder de Vox a Lleida, acusat d’abús sexual

Detingut per delictes contra la llibertat i per haver abusat de discapacitats

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir al matí a la capital del Segrià José Antonio Ortiz Cambray, de 53 anys, militant i líder de la formació d’ultradreta a la província de Lleida, acusat d’un delicte contra la llibertat sexual per haver abusat de persones discapacitades majors d’edat, tot i que no es descarta que pugui haver-hi també víctimes menors d’edat. Ortiz, que passarà a disposició judicial abans que acabi la setmana, es guanyava la confiança de les víctimes per poder, posteriorment, mantenir contacte amb elles.

Les persones presumptament agredides estan tutelades per la Fundació Alosa. Van ser membres de la mateixa fundació els que van detectar missatges de WhatsApp fora de lloc entre els dos denunciants i Ortiz. Vox, per la seva banda, no va tardar a reaccionar i fonts del partit van afirmar que Ortiz era únicament un militant de base i no un líder del partit. No obstant això, Ortiz, que en les eleccions municipals del 2011 s’havia presentat com a candidat per Plataforma per Catalunya, es va presentar per Vox a les llistes per al Senat en les eleccions generals del 2016. A més, el mateix Ortiz va ser l’encarregat de presentar una denúncia per un delicte d’odi, en representació de la formació política, pels ninots amb les sigles dels partits espanyols que aparegueren penjats en un pont de Lleida la setmana passada. En la mateixa línia, en una imatge penjada a les xarxes socials de Vox Lleida a finals de gener, es presentava Ortiz com a president de la formació al territori. Tot i això, el partit d’extrema dreta no es va quedar de braços plegats i va anunciar ahir mateix que suspenia de militància Ortiz fins que “s’aclareixin els fets o es pugui prendre una decisió fonamentada”, i que portarà el cas al comitè de garanties per haver-se presentat davant l’opinió pública com a president de la formació a la “província” quan, asseguren, el partit no disposa de cap estructura organitzativa al territori lleidatà i el comitè estatal, màxim òrgan de decisió, va denegar la proposta per presidir la gestora de la demarcació.

Van aprofitar, també, per remarcar que una de les seves propostes polítiques és l’enduriment de les penes per determinats delictes, entre els quals s’inclou el delicte d’abusos contra la llibertat sexual, de què s’acusa Ortiz



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona