Societat

Investiguen una agressió sexual entre menors migrants

Els menors estrangers no acompanyats van ser detinguts dijous passat, però la fiscalia no va prendre mesures cautelars

Víctima i agressors estan tutelats per la Dgaia i viuen a Tarragona

Confusió al voltant de la presumpta agressió sexual perpetrada per onze MENA (menors estrangers no acompanyats), tutelats per la Generalitat i ingressats en un centre de Tarragona i la seva víctima, també menor que residia al mateix centre d’acollida. Ahir es va saber que la fiscalia de menors va deixar en llibertat i sense mesures cautelars els onze joves d’origen marroquí després de ser detinguts la setmana passada.

Fonts de la Dgaia, que ha aplicat el protocol previst en aquests casos, van explicar ahir que els onze nois –dels quals no se sap el grau de participació en l’agressió– van ser detinguts cap a dos quarts d’onze de la nit de dijous passat al mateix centre de menors on resideixen i que, aquell mateix dia, en tenir coneixement de la denúncia, es van activar “els protocols d’informació i acompanyament a la presumpta víctima”, que també és una menor sota tutela de l’administració. “La Dgaia està fent el seguiment del cas, estem col·laborant amb els Mossos d’Esquadra, la fiscalia i el jutjat per aclarir el cas”, van dir les mateixes fonts.

En tot cas, la direcció general d’Atenció a la Infància i Adolescència (Dgaia) va demanar “cautela” a l’hora de jutjar el que va passar. No va voler confirmar si, com diversos mitjans apuntaven ahir, la noia menor d’edat víctima dels abusos “ha fugit del centre” d’acollida en les últimes hores.

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous passat, 28 de març, un menor d’edat per agressió sexual a una altra menor i deu menors més van ser igualment detinguts unes hores més tard per presumptes abusos sexuals comesos contra la mateixa noia, d’origen marroquí. No se sap si les agressions haurien estat en grup.

Els fets denunciats van tenir lloc el 19 de març passat al parc de l’Amfiteatre de Tarragona, prop d’on hi ha el centre de menors, i les detencions, després de prendre declaració a més d’una cinquantena de persones, es van practicar el dia 28.

Segons sembla, la víctima i els agressors havien consumit drogues i alcohol, i en aquest context els onze menors haurien aprofitat la situació de vulnerabilitat en què es trobava la noia per abusar-ne, i un d’ells per agredir-la sexualment. Al cap d’uns dies, la noia va explicar els fets als responsables del centre, que ho van denunciar immediatament als Mossos d’Esquadra, encara que la fiscalia, tal com es va saber ahir, no va apreciar prou indicis per prendre mesures cautelars.

A les comarques de Tarragona hi ha 375 menors emigrants no acompanyats sota la tutela de la Generalitat que estan repartits en deu centres. L’any passat van arribar a Catalunya més de 3.500 joves migrants sols, i la Generalitat va haver de fer una atenció d’emergència.

LES XIFRES

375
menors
estrangers no acompanyats estan sota la tutela de la Dgaia a les comarques de Tarragona.
3.500
joves
migrants sols van arribar el 2018 a Catalunya, fet que va desbordar la Generalitat, que va fer atenció d’urgència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt