Societat

El TSJC desestima el primer recurs contra el PEUAT en considerar que cal regular el turisme

El govern de Colau defensa que és una eina “rigorosa, sòlida i amb seguretat jurídica”

El TSJC ha desestimat el primer recurs contra el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) que havia presentat un promotor que ja tenia una llicència d’activitats al carrer Princesa i que volia traslladar la seva activitat al número 37 del mateix carrer.

La sentència, que es pot recórrer, avala l’eina impulsada pel govern de l’alcaldessa Ada Colau en considerar que cal regular el turisme i que el PEUAT persegueix “raons imperioses d’interès general”, així com “configurar un determinat model de ciutat”.

La quarta tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament, Janet Sanz, ha apuntat que la sentència del TSJC és un “aval jurídic” a la mesura i que mostra que és una eina “rigorosa, sòlida i amb seguretat jurídica”.

La sentència considera que la mesura, aprovada el gener del 2017, està “connectada a fets reals” i reconeix la “incidència” que tenen els allotjaments turístics a la ciutat i a l’entorn metropolità i indica la necessitat de “preservar zones específiques” de la ciutat per a usos que no siguin turístics.

La sentència “és l’aval a la feina feta durant el mandat”, ha dit Sanz, que s’ha mostrat “satisfeta” i ha confiat que les pròximes sentències ratifiquin també el PEUAT, que ha rebut un centenar de recursos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia