Societat

Quatre urbans de Barcelona admeten suborns de bordells

Accepten una condemna d’un any i sis mesos de presó i prop de cinc anys d’inhabilitació professional per haver rebut diners i serveis sexuals pagats per dos empresaris

El fiscal, a favor que no entrin a la presó

Dos caporals i dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han admès que entre el juny i el setembre del 2014 alertaven responsables de locals nocturns de la ciutat –com ara Fuego i Night Beach, que feien de prostíbuls– d’inspeccions policials i els retiraven sancions administratives a canvi de suborns, com ara “àpats, serveis sexuals i diners, per una quantitat que no ha pogut ser determinada”, segons recull l’escrit d’acusació del fiscal, al qual han signat la seva conformitat. Els quatre urbans i els dos empresaris accepten les penes sol·licitades i, alhora, evitaran entrar a la presó.

En concret, el fiscal Félix Martín demana que els caporals Miguel Sánchez i Enrique Fosalba i els agents Jaime Martínez i Oriol Dealbert (“el principal intermediari”, sosté) siguin condemnats a un any i sis mesos de presó per un delicte de suborn passiu, a més de pagar una multa de 960 euros i inhabilitació per al càrrec d’agent local, autonòmic o estatal durant quatre anys. I pel delicte de revelació d’informació reservada, a deu mesos més d’inhabilitació professional i a abonar una multa de 720 euros. Pel que fa als empresaris Carlos Caballero i Juan Enrique Balcells (d’aquest s’indica que té una greu malaltia mental), demana per a ells un any i sis mesos de presó per suborn actiu i 8.000 euros de multa i 3.000 euros més a la parella de Caballero per aprofitament d’informació reservada. Van ser avisats almenys tres vegades i els van retirar infraccions.

Ara, els acusats han de ratificar la conformitat en una vista a l’Audiència de Barcelona i es lliuren de fer el judici amb un jurat. En l’escrit, el fiscal inclou els atenuants de dilacions indegudes i de confessió, i explicita que està d’acord amb la suspensió de la pena de presó. Aquest cas es va iniciar fa cinc anys amb una batuda a prostíbuls de Barcelona i la detenció d’una trentena de persones. A més d’irregularitats i tràfic de persones, s’investigava alguns bordells per haver drogat clients per robar-los després, causa pendent de ser jutjada. I es va destapar la corrupció d’aquests quatre urbans, als quals els empresaris anomenaven pepitos, i s’havia apuntat que cobraven 3.800 euros al mes. De les escoltes, també es va descobrir que altres caps policials feien gestions per a Caballero a canvi de copes i entrades de futbol.

LA XIFRA

11.000
euros de multa
hauran de pagar els dos empresaris dels locals Fuego i Night Beach per haver-se aprofitat d’informació reservada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia